Main Content

Je reprezentácia bez Hamšíka stratená?

pondelok, 14. október 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Je reprezentácia bez Hamšíka stratená?
Je reprezentácia bez Hamšíka stratená? | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Ako rýchlo sa dokážu veci vo futbale meniť. Ešte pred čosi vyše mesiacom sa slovenská verejnosť pýtala: nebude lepšie hrať radšej bez Hamšíka? Tomu bolo totiž dlhodobo vyčítané, že v reprezentácií nedokáže zopakovať neapolské výkony. A hoci klub a národný tím je niečo úplne iné, tak čosi na tomto názore bolo, pretože Hamšík naozaj nevedel aspoň v jednom zápase herne a gólovo explodovať na neapolský spôsob. Lenže dnes sa má už situácia úplne inak. A otázka stojí takto: je reprezentácia bez Hamšíka stratená?

V magický dátum 9.9.2009 sa predtým naposledy stalo, že Hamšík nehral zápas v národnom drese. V Severnom Írsku ho vtedy dokázal fantasticky nahradiť Róbert Vittek, ktorý nastúpil na jeho mieste. Odvtedy nastúpil Hamšík na 42 zápasov v sérií, minimálne ako striedajúci hráč. A hoci hlavne v tomto období si musel na svoju osobu vypočuť všeličo, tak vždy sa do reprezentácie vrátil. Až teraz si vybral voľno a výsledok poznáme. V Grécku sme nevystrelili na bránu!

A hoci by sa to dalo spojiť s Hamšíkovou neúčasťou, tak ja si to, rozhodne, nemyslím, hoci s ním by sme určite boli silnejší. Na jeho mieste hral Weiss, ktorý bol naším najlepším hráčom, lenže bolo vidieť, že nie je zvyknutý na podhrotový post a chýbal mu hlavne nábeh z druhej vlny, čiže to, v čom je Hamšík svetová extratrieda.

Ďalším dôvodom našej slabej ofenzívy bolo, že Weiss nedostal očakávanú podporu od krídiel, hráčov za ním a ani od útočníkov. Ako by to vyzeralo na trávniku s Hamšíkom už môžeme iba polemizovať, ale jedno nám tento zápas ukázal. My Hamšíka skutočne potrebujeme, dokonca aj polovičného!

Nemáme totiž takú základňu, že si môžeme vyberať. Samozrejme, ideálne by bolo, keby vždy boli všetci zdraví, nemali trest, mali to usporiadané v hlave, hrávali v kluboch a mali chuť niečo veľké dosiahnuť. Lenže to všetko sa skĺbiť prakticky ani nedá. Preto budeme potrebovať každého schopného potetovaného futbalistu s hocakým účesom, len nech ich je pokope v dôležitých okamihoch čo najviac.

V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o Hamšíkovej dôležitosti vy?