Main Content

Tomáš Kovács by sa rád stretol v ringu s Tysonom

streda, 20. október 2010 19:01 | Autor: TASR

V súčasnosti najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács ľutuje skutočnosť, že sa nestretol s Mikom Tysonom.

Slávny americký pästiar napokon nepricestoval na avizovanú návštevu Prahy s charitatívnym podtextom. Dôvodom neúčasti kontroverzného borca z USA boli drahé vstupenky na akcie spojené s jeho osobou, ale aj údajný nie príliš veľký záujem o boxera, ktorý sa už ako 20-ročný stal najmladším svetovým šampiónom v ťažkej váhe vo všetkých troch najprestížnejších organizáciách WBC, WBA a IBF.

"Škoda, že neprišiel, tešil som sa na neho. Rád by som sa s ním stretol, aj teraz v ringu. Myslím si, že by to bolo v pohode. Tyson patrí medzi najväčšie pästiarske postavy všetkých čias. Je obdivuhodné, čo dosiahol, aj keď podľa mňa mal ešte na viac," poznamenal pre agentúru SITA Tomáš Kovács. Na otázku, či by dal požadovaných 50 000 českých korún na tréning so "Železným Mikom", s úsmevom odpovedal: "Keby mi to niekto zaplatil...Určite by som sa od Tysona niečo priučil, on zasa by sa mohol niečo naučiť odo mňa. Bolo by to pre oboch užitočné stretnutie."

Tridsaťtriročný Kovács s prezývkou "Kid" sa dosiaľ naposledy predstavil koncom augusta, v rámci galavečera v Šali zvíťazil nad Xhavitom Visokom z Albánska k. o. vo 4. kole a naďalej zostáva nezdolaný v profesionálnom ringu. V sedemnástich dueloch (premiéru mal 12. apríla 2008) dosiaľ ani raz neprehral, na konte má 12 triumfov pred časovým limitom. A kedy absolvuje ďalší súboj? "Verím, že to bude ešte v tomto roku, náš tréningový plán mám na to zameraný. Zatiaľ však nie je nič isté. Po dueli s Visokom som si začiatkom septembra oddýchol asi týždeň, potom som už doma v Galante zaberal naplno s trénerom Pavlom Hlavačkom. Teraz som sa vrátil zo štvordňového rehabilitačného pobytu v Trenčianskych Tepliciach," doplnil informácie T. Kovács.

Jeho cieľom je po prechode z výkonnostne slabšej organizácie World Boxing Foundation (WBF - v nej sa stal vlani v decembri profesionálnym majstrom sveta v poloťažkej váhe, keď si v Galante poradil s Keňanom Samsonom Onyangom, pozn.) do kvalitnejšej asociácie World Boxing Council (WBC) predstaviť sa a zabojovať o titul interkontinentálneho šampióna v spomenutej verzii WBC. Prvý krok Kovácsovi vyšiel v augustovom dueli v Šali - stal sa európskym šampiónom Profi Box Union (verzia PBU). Nasledovať by mal súboj o primát v organizácii Európskej boxerskej únie (EBU) a keď by Kovács opäť uspel, potom by mohol nastúpiť už aj o opasok pre interkontinentálneho šampióna WBC.

SITA
© WEBNOVINY