Main Content

Galád po prehre so Škótskom: Ešte nám chýba veľa

piatok, 11. október 2013 10:05 | Autor: TASR

Galád po prehre so Škótskom: Ešte nám chýba veľa
Galád po prehre so Škótskom: Ešte nám chýba veľa | zdroj: © TASR

Paisley 11. októbra (TASR) - Slovenskí futbalisti do 21 rokov neuspeli vo štvrtkovom zápase 3. kvalifikačnej skupiny ME 2015, keď v Paisley podľahli domácemu Škótsku 1:2.

Domáci rozhodli o svojom triumfe na štadióne v Saint Mirren Parku už v prvom polčase po góloch kapitána Stuarta Armstronga a Steve Maya, za hostí po zmene strán skorigoval striedajúci Tomáš Malec.

Zverenci trénera Ivana Galáda odohrajú ďalší kvalifikačný duel v pondelok 14. októbra proti luxemburskej dvadsaťjednotke na štadióne NTC Senec.

Škótsko "21" - Slovensko "21" 2:1 (2:0)

Góly: 31. Armstrong, 36. May - 69. Malec, rozhodoval: Batinič (Chorv.), ŽK: Fyvie, McGhee, Paterson - Paur, Niňaj.a:

Škótsko 21: Archer – Jack, Findlay, Mcghee, C. Robertson - McLeod (82. Holt), Fyvie (75. A. Robertson), Armstrong - McGeouch, May, McGregor (87. Paterson)

SR 21: Le Giang - Pauschek, Gyömbér, Niňaj, Mazáň - Paur, Lobotka - Schranz (45.+3 Mihálik), Vojtuš (69. Škvarka), Lalkovič - Zreľák (45.+3 Malec)

Mladí Slováci boli úvodnú polhodinu viac ako vyrovnaným súperom pre domácich futbalistov. Zverenci tréner Galáda sa častejšie dostávali do brejkových situácií, ale nebezpečnejší v koncovke boli Škóti. Tí napokon zo štyroch striel smerujúcich na slovenskú bránu dostali dve za chrbát brankára Le Gianga. Skóre duelu otvoril v 31. minúte kapitán Armstrong a šokovaným hosťom pridal druhú studenú sprchu o päť minút neskôr May.

Po zmene strán Slováci vystupňovali svoju aktivitu, na rohové kopy dokonca vyhrali jednoznačne 9:1. Odmenou im bol v 69. minúte gól na 2:1 v podaní striedajúceho Maleca, ktorý vrátil hostí do hry. Lenže v ďalších minútach sa mladým Slovákom napriek snahe už nepodarilo dosiahnuť vyrovnajúci gól znamenajúci deľbu bodov.

hlasy (zdroj www.futbalsfz.sk):

Ivan Galád, tréner SR 21: "Vo výbornom zápase s množstvom zaujímavých momentov sme tesne prehrali. Výsledok mrzí o to viac, že takmer sedemdesiat percent času sme boli lepším tímom. Škóti v druhom polčase vykopávali lopty z prázdnej brány, výkon mužstva je nádejou do ďalších zápasov. Prvých 30 minút sme mali pod kontrolou, no inkasované góly z prvého polčasu sa ukázali ako rozhodujúce. Ešte nám chýba veľa do európskeho futbalu."

Norbert Gyömbér, kapitán SR 21: "O dobrý výsledok sme sa pripravili dvomi chybami v prvom polčase, keď sme najprv nezachytili spätnú prihrávku na nabiehajúceho hráča, pri druhom góle sme inkasovali po chybe a následnom prieniku hráča do 16-ky. V druhom polčase sme jasne dominovali, snažili sme sa zmazať náskok súpera a súper hrozil prakticky iba z brejkov. Dokázali sme však iba znížiť na konečných 1:2."

Tomáš Malec, strelec gólu SR 21: "Vždy chodím k prvej tyči, tá však bola obsadená, tak som si vybral miesto v strede brány, kde mi po prieniku z pravej strany posunul po prieniku loptu Mihalík. Škoda mojej nevyužitej šance zo 47. minúty, možno by bol výsledok zápasu iný. Zápasu by viac svedčala remíza."