Main Content

Analýzy Ligy majstrov (6.): Tipujeme zápasy ManU, Glasgowu a Interu

streda, 20. október 2010 13:44 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Ligy majstrov (6.): Tipujeme zápasy ManU, Glasgowu a Interu
Analýzy Ligy majstrov (6.): Tipujeme zápasy ManU, Glasgowu a Interu | zdroj: SITA

Futbalová Liga majstrov pokračuje v stredu súbojmi v skupinách A, B, C a D. Čaká nás množstvo zaujímavých zápasov, pričom náš pre vás vybral analýzy k tom, v ktorých sa predstavia mužstvá z Veľkej Británie. Je možné, že do bojov zasiahne po prvýkrát v tejto sezóne Ligy majstrov aj náš Vladko Weiss, preto sme nevynechali ani analýzu k súboju Glasgowu Rangers proti Valencii. Veľkú pozornosť púta aj stretnutie Tottenhamu s Interom Miláno. Fergusonov Manchester United sa bude pokúšať o spamätanie sa zo šokujúcich infomácií o Ronneyho odchode v domácom súboji proti Burasporu. Čítajte naše analýzy a komentujte ich v diskusií pod článkom.

 Manchester United - Buraspor

Manchester United sa pomaličky bude musieť učiť žiť bez svojej najväčšej hviezdy Wayna Ronneyho po tom, čo Sir Alex Ferguson potvrdil jeho záujem opustiť Old Trafford.  Nezhody medzi týmito ústrednými postavami Diablov však nič nemenia na tom, že dnes večer bude chcieť celý tím potvrdiť úlohu favorita proti tureckému Bursasporu.

Všetky  špekulácie ohľadom Rooneyho budúcnosti, ako aj správy o nie príliš dobrých vzťahoch s Fergusonom vyvrcholili cez víkend, keď bol Rooney vynechaný zo základnej zostavy proti West Bromwichu a tento hráčsko-trénerský rozptyl môže viesť k ďalšiemu chabému výsledku zo strany United.
 
Remíza s Baggies na Old Trafford po tom čo domáci stratili dvojgólový náskok je už piatou v tejto sezóne Premier League a hoci sú Diabli stále neporazení, na vedúcu Chelsea strácajú už 5 bodov.

United v Lige Majstrov najskôr nečakane len remizovali doma s Rangers, aby ich od ďalšej bezgólovej remízy tentokrát vo Valencii v 85 minúte spasil Javier Chicharito Hernandez svojím prvým súťažným gólom za tento klub.

Môžeme očakávať, že Fergie svoj tím v stredu dostatočne vyburcuje k takému výkonu, ktorý preukáže, že United je dosť dobrý aj bez toľko omieľaného Rooneyho.

Anglický reprezentant sa neukáže v tomto zápase z dôvodu zranenia členka a chýbať bude aj bývalý reprezentant Micheal Owen. Strieľanie gólov tak večer budú mať za úlohu Dimitar Berbatov či mladý Hernández, ktorí sa určite pokúsia vystrieľať United z týchto ťažkých časov.

Hernández sa na Old Trafford stále len oťukáva, no 2 góly z troch jeho posledných účastí na ihrisku a absencia Rooneyho mu dávajú priestor na to, aby sa opäť ukázal.

Navyše obidve jeho zásahy dosiahol Mexičan v čase, keď už Rooney nebol na ihrisku. Vo Valencii sa Rooney zranil a otvárací gól Hernándeza proti Baggies videl len zo striedačky. 

Tottenham - Inter Miláno

Tottenham zaznamenal svetlý štart v tejto sezóne Ligy Majstrov, keď dosiahol 4 body z dvoch zápasov a stále tak živí nádeje na dosiahnutie vyraďovacích bojov.

Zverenci Harryho Redknappa však večer budú čeliť úradujúcemu majstrovi Talianska a víťazovi  minuloročnej Ligy Majstrov Interu Miláno, čo bude pre tento klub pravdepodobne jeden z najťažších zápasov v jeho histórii.
 
Taliani v prvom kole len remizovali v Holandsku s Twente Enschede 2:2. Následne však rozstrieľali doma Werder Brémy 4:0 a dali odkaz celej Európe o útočnej sile, ktorú pilne v Miláne pestuje nový kouč Rafael Benitez.
 
Kamerunský lev Samuel Eto´o dosiahol hattrick a pokračuje vo výborných výkonoch v tejto sezóne. Eto´o za Beniteza doslova vstal z mŕtvych – skóroval 12 krát v 11 zápasoch.

Navyše Eto´o rozhodol zápas aj cez víkend proti Cagliari a to všetko po tom ako bol terčom ,,tradičných“ rasovo zameraných pokrikov od domácich priaznivcov.

Defenzíva Tottenhamu nie je v tejto sezóne zďaleka ,,vodotesná“ a aj preto si hráči Spurs udržali doteraz len dve čisté kontá  a to remízou v prvom kole Premier League doma proti Manchesteru City (0:0) a vo víťaznej odvete v play-off o Ligu Majstrov doma proti Young Boys Bern (4:0).

Spurs taktiež zahodili čisté konto proti Werderu Brémy keď už viedli 2:0 a nakoniec len remizovali 2:2 a dnes večer bude musieť domáca defenzíva podať nadpriemerný výkon aby si poradila s rozbehnutým Kamerunčanom.

Avšak Redknapp sa bude musieť zaobísť bez Ledleyho Kinga, ktorý sa zranil vo víťaznom zápase proti Fulhamu (2:1) a tiež bez dlhodobo zraneného Michaela Dawsona. Vrátiť by sa mohol Younes Kaboul, no všetko nasvedčuje, že v srdci defenzívy nastúpi William Gallas a Sebastian Bassong napriek jeho nie stopercentnému zdravotnému stavu. Vpredu budú Redknappovi chýbať suspendovaný Rafael van der Vaart a zranený Jermain Defoe.

Naopak Benitez sa bude musieť v útoku pri zraneniach Diega Milita a Gorana Pandeva spoliehať pravdepodobne len na impozantnú formu Eto´o-a.

Glasgow Rangers - Valencia

V skupine C hostí Glasgow Rangers v Ibrox Parku Valenciu. Zverenci Waltera Smitha sú v tabuľke momentálne na lichotivom druhom mieste. Naposledy dosiahli tesné jednogólové víťazstvo proti Bursasporu a predtým prekvapujúco uhrali na Old Trafford bezgólovú remízu. Ani v škótskej najvyššej súťaži si Rangers nevedú vôbec zle. Jazdci vyhrali všetkých osem doterajších zápasov, naposledy doma proti Motherwellu 4:1, keď štvrtý gól a svoj premiérový v Škótsku zaznamenal Vladko Weiss.

Víťazstvom by Rangers (3,75 Bet 365) urobili obrovský krok k postupu medzi 16 najlepších, no Valencia sa po domácej prehre s Manchesterom United určite psychicky nepoložila. (2,10 Bet365)
 
Los Che sa taktiež musia spamätávať zo sobotňajšej prehry na Nou Campe proti Barcelone (2:1).  – výsledok, ktorý prerušil ich neporaziteľnosť v tejto sezóne La Ligy. A práve zápas proti Rangers by mohol Valenciu opäť naštartovať.
 
Naštartovať Valenciu by mohli dvaja jej stredopoliari. Prvým z nich je Mehmet Topal. Ten odohral zatiaľ len tri zápasy, no po zranení je späť a mohol by nastúpiť v Ibrox Parku. Tréner Emery rotuje stredovú formáciu takmer v každom zápase a ani po ťažkom meraní síl s Barcelonou by to nemalo byť inak. Topal je defenzívny stredopoliar, ktorý šestnástku súpera nenavštevuje príliš často, no dokáže  nebezpečne vystreliť zo zadných pozícii. Topal minulý mesiac otváral skóre proti Sportingu Gijon, ktorý Los Che vyhrali 2:0.

Pravdepodobnejším strelcom gólu sa javí Tino Costa. Ten bol nezadržateľný v zápase proti Bursasporu  (4:0), keď dosiahol jeden gól a dve gólové prihrávky. Odvtedy toho veľa nenahral, no Emery ho šetrí práve na túto súťaž. Ideálne by však bolo počkať si na definitívne potvrdenie jeho účasti na ihrisku.