Main Content

Tyson zrušil návštevu Prahy, nebol o neho záujem

pondelok, 18. október 2010 20:01 | Autor: TASR

Avizovaná päťdňová návšteva boxerskej legendy Mika Tysona v Prahe sa neuskutoční. Informuje o tom idnes.cz. Tyson sa v utorok v českej metropole neobjaví. Hlavným dôvodom je skutočnosť, že o neho nebol záujem a drahé vstupenky na akcie spojené s jeho osobou sa takmer vôbec nepredávali. "Lístky boli na turnajší trh asi zrejme pridrahé. Nepredali sme ich toľko, koľko sme potrebovali. Ospravedlňujeme sa ľuďom, ale aj Mikovi a jeho manželke," povedal pre české médiá promotér Tysonovho turné Rey Karpf. Ten údajne v minulosti povedal, že americkému búrlivákovi bude za každý deň jeho chystaného turné vyplácať milión dolárov.

Na ilustráciu vzniknutého problému treba uviesť, že záujemcovia oj tréning s exšampiónom medzi povrazmi v ringu mali zaplatiť 50 000 Kč. Tysonov príchod do Prahy mal mať aj charitatívny náboj. Mal navštíviť detských pacientov v nemocnici v Motole, ale nemal chýbať ani na viacerých komerčných akciách. Mal sa okrem iného zúčastniť na galavečere bojových športov Heroes Gates, kde mal odovzdať ceny víťazom. Američan v Česku mienil odštartovať svoje európske a ázijské turné, počas ktorého sa mal predstaviť v 25 - 28 mestách.

Dnes 44-ročný Tyson sa do histórie boxu zapísal tým, že už ako 20-ročný sa stal najmladším majstrom sveta v ťažkej váhe vo všetkých troch najprestížnejších organizáciách WBC, WBA a IBF, ale napríklad aj tým, že v jednom zo súbojov o titul majstra sveta svojmu súperovi Evanderovi Holyfieldovi odhryzol kus ucha. Kariéru ukončil po sérii neúspešných comebackov v roku 2004.

SITA
© WEBNOVINY