Main Content

DK SFZ trestala správne, zaslúžene vysoký trest pre Soumaha

piatok, 4. október 2013 10:37 | Autor: Filip Chudý

DK SFZ trestala správne, zaslúžene vysoký trest pre Soumaha
DK SFZ trestala správne, zaslúžene vysoký trest pre Soumaha | zdroj: © TASR

Dianie na DK SFZ je v ostatnom čase ostro sledované, čo je iba na škodu nášho futbalu. Pred týždňom sa (ne)riešila úplatkárska kauza a teraz bola na rade ďalšia kauza Soumah. Vynesené tresty rozpútali horúcu diskusiu, preto sa na ne pozrime bližšie.

Komentár Filipa Chudého
 
Futbal by sa mal odohrávať na dobrom trávnatom ihrisku a nie na koberci, na ktorý si DK SFZ každý týždeň predvoláva niekoho iného, pretože sa niekde niečo negatívne stalo. A keďže sa toho v minulých týždňoch nakopilo viac, tak to začína pomaly vyzerať tak, že štvrtok je novým úradným hracím dňom Corgoň ligy. Štvrtková „predohrávka“ za zeleným stolom nie je práve najlepší začiatok ligového víkendu.
 
Ale problémy treba vyriešiť, pretože inak by sa kopili iba ďalšie problémy. Soumah bol pred čosi vyše rokom potrestaný polročným dištancom, ale zrejme sa sám ešte nepoučil a aj Slovan dostal príučku, že musí viac vedieť o svojich hráčoch.
 
Terajší trest pre Soumaha znie na šesť zápasov. Veľa alebo málo? Na to dá jednoduchú odpoveď pohľad do disciplinárneho poriadku, kde sú jednotlivé tresty rozpísané. Za vylúčenie mohol dostať stop na 1 až 6 zápasov, ale v tomto prípade sa pridali aj ďalšie udalosti, ktoré súviseli so Soumahovým odchodom z trávnika, tie mu mohli priťažiť o minimálne dva zápasy.
 
Preto možno trest považovať za nadpriemerne vysoký, ale zaslúžený. V tomto prípade sa DK SFZ trafila presne, hoci niektorým sa nepáči. Ale táto skupina si evidentne nepozrela disciplinárny poriadok, respektíve ani nemá záujem si niečo pozerať, len chce súvisle kritizovať a nadávať, a tak si aj ventilovať svoje osobné problémy.
 
Aby som bol úplný, tak iba dodám, že podmienečným uzatvorením štadióna bola potrestaná aj Trnava, ktorá tento zápas nezvládla, pretože pivové poháre sa hádzali nie iba na konci, ale od začiatku zápasu. A trest dostal aj Juraj Halenár, ktorý vo svojom rodnom meste mal tiež niečo rozkopnúť...
 
Preto odporúčam obom potrestaným hráčom Slovana, aby si vzali príklad z Roba Vitteka a učili sa od neho. Ten možno aj vyhral „súboj“ na koho sa najviac v tomto zápase nadávalo, ale pomstil sa iba športovo – víťazným gólom. A hlavne Soumah by sa mal učiť, lebo je absolútne jedno kam by išiel, všade by mu totiž „pripomenuli“ jeho pôvod. A ak by to vždy išiel riešiť horúcou hlavou, tak by iba doriešil zánik svojej kariéry.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o vynesených trestoch?