Main Content

Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)

štvrtok, 3. október 2013 10:38 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)
Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda) | zdroj: © TASR

Prvé zápasy prestížnej Ligy majstrov sú za nami a fanúšik musel byť s tým, čo mu ponúkla spokojný. Sledovali sme viacero výborných individuálnych výkonov, no ktorí hráči boli tí úplne najlepší? Pozrite si najlepšiu jedenástku stredajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár

Bernd Leno (Bayer Leverkusen) – Brankár Bayeru predviedol v zápase niekoľko výborných zákrokov. Podarilo sa mu dokonca chytiť Velovu penaltu, no na dorážku už nedokázal zareagovať. Práve Velu privádzal do zúfalstva počas celého zápasu a hlavne jemu môžu Farmaceuti ďakovať za tri body.
 
Obrancovia

Nemanja Vidić (Manchester United) – Najpozitívnejším zjavom vystúpenia United na pôde Šachťaru bol dirigent obrany Red Devils. Vidić bol lídrom na ihrisku, výborný vo vzduchu, zblokoval niekoľko nebezpečne vyzerajúcich striel a zachránil hosťom aspoň bod.

Marquinhos (PSG) - Ešte len devätnásťročný Brazílčan sa veľmi rýchlo udomácnil v Lige majstrov. V druhom zápase zaznamenal už svoj druhý gól v súťaži. Veľmi dobre pozične bránil, čítal hru a hviezdu Benfiky, Cardoza, nepustil vôbec k ničomu.

Dante (Bayern Mníchov)
– Dante v zápase proti City výborne čítal hru, protiútoky Citizens zastavoval hneď v ich náznakoch, vyhrával hlavičkové súboje proti Džekovi a nezvykle dobre zakladal vlastné ofenzívne akcie. Najmä jeho krížny pas na nabiehajúceho Mullera, ktorý rezultoval v gól, spĺňa aj tie najprísnejšie criteria.
 
Stredopoliari

Angel Di María (Real Madrid) – Už keď saz dalo,že na pravom krídle madridskej obrany nastúpi Gareth Bale, prišlo jeho zranenie, čo znamenalo štart pre Di Maríu. Ten chcel dokázať oprávnenosť nominácie a stal sa mužom zápasu na Bernabeu, v ktorom Merengues rozbili Kodaň. V druhom polčase Di María lietal po ihrisku. Zaznamenal 2 góly a prihrávka na gól Ronalda bola highlightom večera.

Simon Rolfes (Bayer Leverkusen)
– Kapitán farmaceutov výborne dirigoval hru svojho tímu. Nedovolil Baskom prevziať kontrolu nad stredom poľa, čo sa ukázalo ako kľúčové. Ofenzívnych hráčov zásoboval jednou presnou prihrávkou za druhou a dokonca poslal Bayer do vedenia.

Zoran Tošić (CSKA Moskva)
– V Petrohrade sa v súboji CSKA s Plzňou malo rozhodnúť, kto bude bližšie tretiemu miestu v skupine. Hoci Plzenčania veľmi chceli, Moskva nakoniec víťazstvo strhla na svoju stranu a hlavnú úlohu na tom mal stredopoliar Zoran Tošić. Bol pri všetkom podstatnom, viedol protiútoky CSKA, prvý gól sám dal, na druhý nezištne prihral Hondovi. Muž zápasu.

Franck Ribéry (Bayern Mníchov)
– Z Micaha Richardsa spravil Ribéry neschopného pandrláka, vďaka svojmu pohybu, kľučkám a neustálej aktivite na ľavej strane zálohy Bayernu. Úvodný gól ide na vrub Harta, no Ribéry v galapredstavení pokračoval aj naďalej. Zatienil aj kolegu na druhom krídle a bol jednoznačne najlepším na ihrisku.

Útočníci
 
Konstantinos Mitroglou (Olympiacos) – Mitroglou využil menšej skúsenosti mladého tímu Anderlechtu Brusel a z jej obrany sa spravil doslova trhací kalendár. Zaznamenal hetrik, keď najmä pri treťom góle ukázal, že nie je len šestnástkový predator, ale aj slušný technik.

Zlatan Ibrahimović (PSG) – Švédsky dlháň tento rok chce s tímom uspieť, a tomu prispôsobuje aj výkony. Aj v stredu bol najlepším mužom na ihrisku. Výborne sa pohyboval, spolupracoval s ďalšími ofenzívnymi hráčmi, zaznamenal dva góly. Cava-kto?

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Portugalčan využil absencie Lionela Messiho, aby sa odpútal na čele streleckej tabuľky. V dvoch zápasoch zaznamenal už päť gólov, keď sa v stredu dvakrát presadil po hlavičke. Predstavoval neustálu hrozbu pre obranu Dánov a do sveta vyslal signál, že tohtoročnú LM chce opanovať práve on.

 

 
Odporúčané články