Main Content

Futbal-LM: "Džudista" Balotelli si vypýtal penaltu, rozhodca obral Ajax o výhru

streda, 2. október 2013 13:05 | Autor: TASR

Amsterdam 2. októbra (TASR) - Kontroverzný taliansky útočník Mario Balotelli vo štvrtej minúte nadstaveného času premenil "vymyslenú" jedenástku, čím zariadil zisk bodu pre AC Miláno na pôde Ajaxu Amsterdam (1:1) v utorňajšom zápase futbalovej Ligy majstrov 2013/2014.

Zápas v holandskej metropole mal dramatické vyvrcholenie. Priaznivci Ajaxu boli vo vytržení, keď Stefano Denswil v 90. minúte otvoril skóre a už zaručene rátali s tromi bodmi do tabuľky. Domácim však prerušil oslavné chvíle švédsky rozhodca Jonas Eriksson, ktorý v 94. minúte ukázal na biely bod po vymyslenom faule na Balotelliho. Televízne zábery ukázali, že obeťou faulu bol v skutočnosti hráč Ajaxu Mike van der Hoorn, ktorého Balotelli oboma rukami ťahal k zemi, no sám na nej skončil a rozhodca mu na jeho trik skočil.

"Ak dáte v 90. minúte prvý gól, musíte zápas doviesť do víťazného konca. Sme nahnevaní, že sme s Milánom iba remizovali," povedal kapitán Ajaxu Siem de Jong. Podľa kormidelníka holandského tímu Franka de Boera bol súboj s "rossoneri" kľúčovým z hľadiska postupu. Víťazstvo by pre Ajax znamenalo reálnu šancu bojovať o postup, teraz sa jeho situácia skomplikovala. "Balotelli precvičoval na našom hráčovi džudo. Zdrapol ho oboma rukami a dal mu ippon. Penaltu si rozhodca vymyslel, je to na smiech," hneval sa de Boer na švédskeho arbitra. Jeho náprotivok Massimiliano Allegri pochválil svoje mužstvo za výkon v druhom polčase. "Po zmene strán s nami Ajax nevedel držať krok. My sme zlepšili výkon a mali sme vyhrať, trafili sme brvno a mali sme ďalšie šance. Remíza je pre nás stratou."

Lídrom H-skupiny je s plným počtom 6 bodov FC Barcelona. Nasledujú Milánčania so štyrmi, jeden má na konte Ajax a s nulou na chvoste figuruje Celtic Glasgow. Ďalšie zápasy sú na programe 22. októbra, Celtic hostí Ajax a AC Miláno na San Sire privíta Barcelonu.