Main Content

Hokej: Brankár Čiliak v extraligovej premiére doviedol Brno k predĺženiu

streda, 2. október 2013 11:05 | Autor: TASR

Hradec Králové 2. októbra (TASR) - Slovenský brankár Marek Čiliak ešte v pondelok v Třebíči vychytal proti Litoměřiciam čisté konto a v utorok už stál v Hradci Králové premiérovo v najvyššej českej hokejovej súťaži. Po prvý raz v bránke Komety Brno zaujal miesto skúseného Jiřího Trvaja a stal sa čiernou morou domácich strelcov. Jeho výkon ale Brnu nestačil na viac, ako na jeden bod.

V Hradci sa Čiliak prezentoval 40 zákrokmi a svoj tím dotiahol až do predĺženia. V ňom ale domáci mali výhodu dvoch presiloviek a práve tú druhú využili, víťazný gól Hradca musel "odobriť" až videorozhodca. "Videl som hráča pri mantineli a bolo mi jasné, že bude prihrávať na druhú stranu. Trafil to ale dobre a už som sa naťahoval zbytočne," povedal pre hokej.cz rodák zo Zvolena. "Keby sme získali tri body, určite by som mal z premiéry lepší pocit. Trocha ma mrzí vyrovnávajúci gól," dodal na margo nešťastného okamihu, pri ktorom sa puk odrazil od žŕdky do jeho chrbta a od neho za bránkovú čiaru.

Tým, že by mal z bránky vytlačiť Jiřího Trvaja, sa Čiliak nezaoberá. "To neviem, také veci teraz neriešim. S Trvkom mám dobrý vzťah," konštatoval 23-ročný brankár. V juhomoravskej metropole mal doteraz na svojom konte len štarty v mládežníckych tímoch. Cez Senicu, Nitru a neskôr Horácku Slaviu sa teraz vrátil tam, kde ho to najviac ťahalo. "V Brne som chytal už od dorastu a aj keď som neskôr odišiel, stále som veril, že sa vrátim. Je to pre mňa taká srdcovka," zdôraznil.

Diváci v Hradci Králové dobre vedeli, kto proti ich mužstvu v bránke stál. Čiliak na ich štadióne žiaril aj v minulej sezóne, v ktorej hral Hradec I. ligu. "Trocha som dúfal, že to bude ako vlani. Vyhrali sme tu jedno stretnutie a mne sa tu chytalo dobre," zaspomínal si Čiliak. "Do Hradca som sa jednoducho tešil a nakoniec som mal z tohto stretnutia dobrý pocit. Platilo to teraz, rovnako tak aj v príprave," vrátil sa ešte k súboju v rámci European Trophy, v ktorom Brno vyhralo 5:1. "Toto stretnutie ale musíme hodiť za hlavu. Mám z neho zmiešané pocity a prehra ma mrzí. V piatok už hráme doma a chceme, alebo najlepšie musíme vyhrať," uzavrel Čiliak pred šlágrom so Spartou Praha.

go la