Main Content

Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)

streda, 2. október 2013 10:47 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)
Ideálna zostava 2. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok) | zdroj: © TASR

V rýchlom tempe pokračuje najprestížnejšia klubová súťaž na svete. Aj druhé hracie kolo prinieslo množstvo momentov, o ktorých sa bude hovoriť. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku utorňajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár
 
Fraser Forster (Celtic Glasgow) – Tento anglický brankár by si mal zápasy proti Barcelone dať patentovať. Tentoraz to síce na bodový úspech nestačilo, ale Foster určite zaujal viac ako Barcelonské hviezdy dohromady, pretože ich vychytal v tých najčistejších šanciach.
 
Obrancovia
 
Diego Godin (Atletico Madrid) – Uruguajská opora obranných radov Atletica sa opäť prezentovala dobrým defenzívnym výkonom a k tomu pridal Godin aj nadstavbu. Bol ním vyrovnávajúci gól, ktorý strelil Godin hlavou po priamom kope Gabiho.
 
Stefano Denswil (Ajax Amsterdam) – Hoci to podľa mena moc neznie, tak Denswil je ďalším talentom holandského futbalu. A už vo veku 20 rokov prežil za pár minút pocit najväčšej eufórie, ktorý onedlho vystriedala pachuť. Jeho gól z 90.minúty mal byť víťazný, pretože domáci boli lepší a hosťom nič nedovolili, ale to by rozhodca nespel v nadstavenom čase naletieť Balotellimu a la nedávno Pepemu.
 
Benedikt Höwedes (Schalke 04) – V zápase Bazilej – Schalke mali navrch obrany a 25-ročný nemecký reprezentačný stopér ešte vynikal o niečo viac oproti ostatným. Hostia Bazilejčanom prakticky nič nedovolili. Keď sa už domáci dostali do náznaku šance, tak Höwedes im vystavil stopku.
 
Erik Durm (Borussia Dortmund) – Nemci ťahajú mladých talentovaných hráčov ako z klobúka, ktorý má názov ich novodobá výchova hráčov. Durma si postupne pripravovali, teraz hodili do vody a on sa nielenže neutopil, ale plával lepšie ako hockto z Olympique Marseille.
 
Stredopoliari
 
Ramires (Chelsea Londýn) – Trochu neortodoxný brazílsky futbalista pomohol svojmu klubu ku hladkému víťazstvu dvomi gólmi, keď strelil prvý s prívlastkom víťazný a tiež tretí, ktorým definitívne zlomil odpor domácich. Chelsea porazila nakoniec Steaua Bukurešť 4:0.
 
Andre Schürrle (Chelsea Londýn) – Mladý nemecký reprezentant sa modrým z Londýna zatiaľ vypláca. Aj v Bukurešti sa mu darilo svojou rýchlosťou trhať súperovu obranu. Takto sa mu podarilo vypracovať prvý a tretí gól, pričom svojím spoluhráčom ponúkol aj ďalšie šance.
 
Mesut Özil (Arsenal Londýn) – Londýnski kanonieri vybavili zápas s Neapolom za prvú štvrťhodinu, keď hlavným strojcom ich víťazstva bol Özil. Pri prvom góle precízne upratal do brány Ramseyho center a druhý gól pripravil Giroudovi.
 
Marco Reus (Borussia Dortmund) – Rodák z Dortmundu je tradičnou ofenzívnou zbraňou Borussie, čo demonštroval aj v domácom zápase s Olympique Marseille. Strelil druhý gól zápasu z priameho kopu a vybojoval pokutový kop pred tretím a zároveň posledným zásahom.
 
Arda Turan (Atletico Madrid) – Turecký futbalista je dôležitou súčasťou fungujúceho stroja, ktorým v ostatnom čase Atletico valcuje všetko, čo mu príde do cesty. V Porte to už síce nevyzeralo na ďalšiu výhru, ale Turan tesne pred koncom stratu bodov odmietol.
 
Útočník
 
Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) – Poľský reprezentačný útočník prežíva zrejme poslednú sezónu v Dortmunde, ale vôbec to na jeho výkonoch nebadať, že by sa už videl kdesi v Bayerne. Marseille strelil dva góly, čím potvrdil svoj strelecký inštinkt.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka.