Main Content

REBRÍČEK: 5 outsiderov novej sezóny NHL

streda, 2. október 2013 10:00 | Autor: Dávid Lech

Po tom, čo sme si predstavili päticu tímov, ktorí majú najväčšie šance na zisk Stanley Cupu, v tomto rebríčku sa pozrieme na celky, ktoré by mali podľa papierových predpokladov hájiť posledné priečky v tabuľkách svojich divízií.

Buffalo Sabres


 

National Hockey League je najlepšia hokejová liga sveta a je taktiež zároveň najvyrovnanejšou hokejovou súťažou. Vyhrať môže každý s každým a dopredu nemožno odpisovať žiadny z celkov. Napriek tomu sme však vybrali päticu celkov, ktoré si podľa všetkého budú musieť na vážnejší úspech minimálne rok počkať. Medzi tieto kluby patrí aj Buffalo Sabres, ktoré má na súpiske viacero veľmi kvalitných hráčov, no možno predpokladať, že im súčasný káder na play-off stačiť nebude.
 
Bránkovisku Buffala by mal kraľovať americký gólman Ryan Miller, ktorý si určite brúsi zuby na post tímovej jednotky na ZOH v Soči, čo by ho mohlo nakopnúť k veľmi kvalitným výkonom. Rok čo rok totiž Miller upadá do zabudnutia, pričom pred pár rokmi patril medzi brankársku špičku NHL. Zatieniť ho však dokáže čoraz viac a viac gólmanov. Kryť chrbát mu bude tohtoročný majster sveta Jhonas Enroth.
 
Najväčšou hviezdou v obrane bude rozhodne Nemec Christian Ehrhoff. Sekundovať by mal skúsený Henrik Tallinder s Jamiem McBainom. Zabúdať by sa nemalo ani na Tylera Myersa, ktorého napredovanie sa trochu spomalilo, no naďalej patrí medzi veľmi veľké prísľuby do budúcna.
 
V útoku sa bude všetko točiť okolo hviezdneho krídelníka Thomasa Vaneka. 29-ročnému útočníkovi po konci ročníka 2013/2014 končí zmluva a tak špekulácie o jeho možnom odchode z Buffala naďalej neutíchajú. „Šable“ si budú veľa sľubovať aj od výkonov Codyho Hodgsona a krídelníka Drewa Stafforda.
 
Mužstvo z Buffala disponuje kvalitným kádrom, no na nabitú Atlantickú divíziu to stačiť nebude. Kluby ako Boston, Detroit či Montreal s Ottawou sú jednoducho kvalitnejšie.