Main Content

Hokej: HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 2:3 v 7. kole extraligy - sumár, text

utorok, 1. október 2013 21:05 | Autor: TASR

Hokej: HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 2:3 v 7. kole extraligy - sumár, text
Hokej: HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 2:3 v 7. kole extraligy - sumár, text | zdroj: © TASR

Košice 1. októbra (TASR) -

 

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Góly: 27. Pašek, 29. Nagy - 7. S. Saliji, 30. Bartánus, 32. Melichárek. Rozhodovali: J. Konc - M. Korba, Sčensný, vylúčení: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:1, striedanie: Matis (HC Košice) zapojil sa do hry, 3031 divákov

 

Domáci hokejisti nastúpili na svoj tisíci extraligový zápas a začali aktívnejšie. Tomeka v bránke hostí preveril už v 2. minúte strelou spomedzi kruhov Marcinko. O minútu neskôr bol po peknej kombinácii s Pašekom blízko ku gólu Spilar, netrafil ale priestor bránky. Hostia odpovedali v 5. minúte po Bartánusovom zakončení z otočky, Hylák si postrážil priestor pri ľavej žrdi. V 7. minúte už inkasoval z hokejky Samira Salijiho, ktorý strelou do ľavého horného rohu otvoril skóre duelu - 0:1. Ďalšiu príležitosť na skórovanie mali v 9. minúte "oceliari", Spilar z dobrej pozície neprekonal piešťanského gólmana. Ten sa vyznamenal i v 13. minúte pri obrovskej šanci Nagya, ktorý nezužitkoval ideálnu prihrávku Slováka.

V 23. minúte to pred domácom bránkou skúšal na dva razy Lelkeš, ale zahrmelo na opačnej strane počas presilovej hry domácich. Pašek sa v 27. minúte dostal k odrazenému puku od zadného mantinelu a zrovnal - 1:1. V 29. minúte po chybe Bira na útočnej modrej čiare naklonil misky váh na stranu Košíc Nagy, ktorý po úniku strelou po ľade upravil na 2:1. Vzápätí sa dostal do dobrej šance Bicek, ale Tomek podržal svoj tím. Hostia však odpovedali už o dve minúty neskôr, keď sa pred Hylákom presadil Bartánus - 2:2. Gól v oslabení zaznamenali v 32. minúte i Piešťany, keď po rovnakej chybe Cebáka skóroval Melichárek - 2:3. Na začiatku 39. minúty Bartoš povyzvŕtal obranu hostí, jeho bekhendové zakončenie skončilo iba na ľavej žŕdke Tomekovej bránky.

Konštrukcia hosťujúcej bránky zvonila i v 45. minúte po strele Nagya, ktorý nezužitkoval početnú výhodu ani po následnom zakončení. Piešťany v ďalšom priebehu predovšetkým bránili, svojho súpera nepúšťali do vyložených príležitostí a podnikali rýchle kontry. Košičania sa snažili o početnú streľbu, tá však bola veľmi nepresná. V 54. minúte mohol poistiť víťazstvo hostí počas presilovej hry Bartánus, Hylák sa stihol presunúť a včas zasiahnuť. O tri minúty neskôr sa dostal do úniku Lelkeš, košický gólman znova úspešne zasiahol. "Oceliarom" nepomohla ani záverečná hra bez brankára 6 proti 4 a po prvý raz v sezóne prehrali.