Main Content

Vitalij Kličko obhájil titul šampióna verzie WBC

nedeľa, 17. október 2010 11:30 | Autor: TASR

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko obhájil svoj titul profesionálneho majstra sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBC, keď v noci zo soboty na nedeľu zvíťazil v Hamburgu nad americkým vyzývateľom Shannonom Briggsom po 12 kolách jednoznačne na body.

Tridsaťdeväťročný rodák z Belovodska Kličko bol v O2 World aréne jasne lepší počas celého duelu a pred 16-tisícovou kulisou sa so svojím súperom doslova pohrával. Starší z bratov Kličkovcov zasypával svojho súpera spŕškou tvrdých úder. Briggs bol dvakrát, v 10. a 12. kole, blízko ku K. O., napokon však zostal na nohách až do konca zaujímavého zápasu.

"Vitalij Kličko je najlepším boxerom, s akým som sa kedy stretol. Má obrovskú silu, je to veľký bojovník," uznal po stretnutí kvality svojho protivníka 38-ročný Briggs. Ten mal pred súbojom veľké vyhlásenia, v ktorých sľuboval Kličkovi, že ho pošle do boxerského dôchodku. V Hamburgu však mal napokon jednoznačne navrch Ukrajinec.
 
Bratia Kličkovci naďalej disponujú majstrovskými opaskami v ťažkých váhach všetkých najdôležitejších organizácii. Vladimír Kličko je šampiónom vo verziách WBO, IBO a IBF, jeho brat Vitalij obhájil titul vo WBC. Brit David Haye je síce majstrom sveta organizácie WBA, jej význam je však o niečo menší.

Vitalij Kličko upravil po sobote svoju bilanciu v profesionálnom ringu na 41 víťazstiev a dve prehry, pričom 38-krát triumfoval K. O. Briggs má aktuálne na konte 51 triumfov z 59 pokusov.

SITA
© WEBNOVINY