Main Content

REBRÍČEK: 5 najväších favoritov novej sezóny NHL

utorok, 1. október 2013 10:00 | Autor: Dávid Lech

Prvého októbra štartuje 97. ročník najprestížnejšej hokejovej súťaže. Obhajcom Stanley Cupu bude v novej sezóne 2013/2014 Chicago Blackhawks. V ceste za obhajobou im však bude stáť ďalších 29 tímov s cieľom siahnuť si na jednu z najcennejších a najstarších športových trofejí sveta.

San Jose Sharks


Umiestnenie 2012/2013: Prehrali v druhom kole play-off
 
„Žraloci“ zo San Jose sa po reorganizácii NHL nemuseli sťahovať a ostali figurovať medzi celkami Západnej konferencie. V divízii im budú robiť spoločnosť ambiciózne kluby Anaheim Ducks, Calgary Flames, Edmonton Oilers Los Angeles Kings, Phoenix Coyotes a Vancouveru Canucks.
San Jose patria medzi najväčších favoritov Pacifickej divízie a my ich radíme taktiež medzi najväčších favoritov na zisk Stanley Cupu v roku 2014.
Klub zo západného pobrežia USA disponuje veľmi kvalitným kádrom, ktorý každoročne patrí medzi najväčších ašpirantov na zisk Stanley Cupu. Skeptici sa ale opierajú o fakt, že hviezdy mančaft, ktorému sa v základnej časti vždy darí vyhorí vo vyraďovacej časti a nedokáže sa prebojovať ani do finále.
Takto to však nejde donekonečna a možno očakávať, že Sharks sa budú snažiť o to, aby sa zbavili nálepky tímu, ktorý podáva dobré výkony len v základnej časti.
 
V bránkovisku sa San Jose môže oprieť o jedného z najlepších brankárov NHL, fínskeho gólmana Anttiho Niemiho, ktorý má solídne skúsenosti z play-off – v roku 2010 vychytal Chicagu Blackhawks Stanley Cup. Neistý je však post tímovej dvojky. Oň sa pobije dvojica neskúsených gólmanov Harri Sateri a Alex Stalock.
 
Defenzíva San Jose je ako vždy spoľahlivá. San Jose patrí k mužstvu, ktoré neinkasuje veľký počet gólov a nemalo by tomu byť inak ani v novom ročníku. Na súpiske „žralokov“ nájdeme hviezdne mená ako Dan Boyle či Marc-Edouard Vlasic. Vysoký štandard dokážu odohrať aj Jason Demers, Brad Stuart či Scott Hannan.  
 
San Jose má vynikajúcu defenzívu, môže sa však pochváliť aj nevídanou ofenzívnou silou. Joe Thornton, Patrick Marleau, Joe Pavelski, Logan Couture. Všetci títo hráči predstavujú obrovskú palebnú silu. Sharks majú veľmi dobre vyskladaný tím, každý jeden jeho útočník dokáže vsietiť gól, čo je veľmi dôležité zvlášť vo vyrovnaných zápasoch v play-off.