Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (2.)

pondelok, 30. september 2013 12:26 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (2.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (2.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár:

Hugo Lloris (Tottenham Hotspur)
– Brankár Spurs nabral slušnú formu a to nielen kvôli neprestupnej defenzíve svojho tímu. V derby proti Chelsea ukázal niekoľko výborných zákrokov, hoci tentokrát čisté konto neudržal.  Bol istý vo vzduchu, zachránil Spurs pri úniku Fernanda Torresa.

Obrancovia:

Leandro Bacuna (Aston Villa) – Druhýkrát po sebe sa do zostavy víkendu prekvapivo prepracoval Leandro Bacuna. Pravý obranca Villansvo víťaznom zápase proti Citizens nedal dýchať inak aktívnym Kolarovovi a Nasrimu a sám z pravej strany hojne útočil. Pripísal si asistenciu na gól El Ahmadiho a sám vyrovnal na 2:2 krásnym priamym kopom.

Kolo Touré (FC Liverpool)
– Liverpool odohral v nedeľu veľmi dobrý zápas, a to nie len v útoku. Touré výborne anticipoval, bol silný vo vzduchu a niekoľkokrát výborne vyviezol loptu a založil útok The Reds.

Luke Shaw (Southampton)
– Southampton si udržal ďalšie čisté konto a potom, čo v minulom kole žiaril hlavne Lovren, tentokrát sa pozornosť ušla mladému ľavému bekovi, Lukeovi Shawovi. Hral výborne dopredu aj v obrane, a to presne sa od krajného obrancu očakáva.

Stredopoliari:

Marco Reus (Borussia Dortmund) – BVB po nepresvedčivom týždni potrebovala v lige poriadne zabrať. To sa jej aj podarilo, keď Freiburg rozdrvila v pomere 5:0. Hlavnou hviezdou bol Marco Reus. Oba svoje góly zaznamenal ešte do prestávky, bol hlavným motorom útokov Borussie

Paul Pogba (Juventus Turín)
– Po tom, čo v stredajšom zápase prihral na oba góly svojho tímu, pokračoval Pogba v skvelom predstavení aj cez víkend. Nestratil ani jednu loptu, pracoval výborne na svojej vlastnej polovici a efektívne zakladal útoky Starej dámy. Nakoniec sa dočkal aj gólu, vďaka ktorému Juve porazilo mestského rivala.

Aaron Ramsey (Arsenal Londýn)
– Walešan, ktorého začínajú prezývať Rambo, nechýba ani tento víkend. Vsietil gól, na jeden prihral, skompletizoval 80% prihrávok a sedemkrát úspešne odobral súperovi loptu. Ramsey je v životnej forme a tlačí Arsenal.

Morgan Amalfitano (West Bromwich) – Výhra WBA na pôde United nemôže ostať nepovšimnutá. Mužom zápasu bol Francúz Amalfitano, ktorý privádzal obranu hostí do zúfalstva. Zaznamenal jeden gól, na jeden prihral a zabezpečil tak prekvapivé skóre 1:2.

Útočníci:

Diego Costa (Atlético Madrid) – V madridskom derby zažiaril najviac Diego Costa. Svojim ôsmym gólom sezóny nielenže vyrovnal bilanciu Lionela Messiho, ale zabezpečil svojmu tímu cenné tri body z ihriska Realu Madrid.

Daniel Sturridge (FC Liverpool)
– Nech už by sme zaradili hociktorého z dvojice útočníkov Liveroolu – Suarez – Sturridge, nominácia by bola oprávnená. Vybrali sme Sturridga kvôli tomu, že mal prsty vo všetkých troch góloch The Reds. Jeden zaznamenal, na dva prihral a odviedol veľa práce aj pre svojich spoluhráčov. Sturridge je dôvodom vysokého postavenia Liverpoolu.

Gervinho (AS Rím)
– Až prekvapivo sa zatiaľ darí Gervinhovi v talianskom hlavnom meste. Vo včerajšom zápase proti Bologni sa stihol pred striedaním presadiť dvoma gólmi, čo si vyslúžilo ovácie náročného rímskeho publika. Z ľavej stany bol útočník Pobrežia Slonoviny skutočnou hrozbou.

Lavička – Neuer - Luis Felipe - Yaya Touré, Eriksen, Gnabry - Tevéz, Lewandowski
Odporúčané články