Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - HC Košice 2:5 v 6. kole extraligy - sumár, text

nedeľa, 29. september 2013 20:05 | Autor: TASR

Trenčín 29. septembra (TASR) -

Dukla Trenčín - HC Košice 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Góly: 15. Bagin, 54. Novajovský - 12. Jenčík, 17. Bartoš, 35. Konečný, 47. L. Nagy, 55. Pašek. Vylúčení: 6:10, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák, Stano - Brath, Výleta, 1135 divákov

Mužstvá sa od začiatku snažili o aktívnu hru, v úvodnej časti však bolo príliš veľa vylúčených na oboch stranách. Nikto si preto nevynútil trvalejšiu prevahu. Skóre otvoril v 12. minúte Jenčík, pričom náskok hostí mohol o minútu zvýšiť Sojčík. Ten však z nariadeného trestného strieľania neuspel. Domáci následne v 15. minúte po Baginom bekende vyrovnali, ale Bartoš o dve minúty neskôr vrátil Košiciam stratenú malú výhodu.

Pozorné bránenie prevládalo na ľade v druhej tretine, v ktorej nevyprodukovali tímy príliš veľa gólových možností, ale aspoň zredukovali nedovolené zákroky. V 35. minúte sa dravosťou presadil Konečný a pridal tretí košický gól obkorčuľovaním bránky a zakončením spoza nej. Hostia začali preberať iniciatívu, bojovní domáci sa však nevzdávali.

Nič však nevyťažili zo svojich príležitostí na začiatku tretej dvadsaťminútovky, keď Tomáš Klíma najskôr opečiatkoval žŕdku Hylákovej bránky a následne v 46. minúte nepremenil ani trestné strieľanie. Vzápätí prišiel zákonitý trest, pretože Ladislav Nagy nedal svojmu menovcovi v trenčianskej bránke šancu a blafákom ho prekonal. Navyše v 48. minúte Jenčík napálil do žŕdky. Novajovský síce ešte využitou presilovkou o šesť minút neskôr znížil, no Pašek tvrdou strelou strelil päť minút pred koncom piaty gól a korunoval zaslúžené víťazstvo Košíc.