Main Content

Futbal: Manchester United nemá hráčov na triumf v LM, tvrdí kouč Moyes

nedeľa, 29. september 2013 17:05 | Autor: TASR

Manchester 29. septembra (TASR) - Manchester United nemá dostatok hráčov svetovej úrovne, aby mohol pomýšľať na triumf v Lige majstrov. Vyhlásil to kouč futbalistov úradujúceho anglického majstra David Moyes, ktorý tak "odpísal"šance svojho tímu v najprestížnejšej európskej súťaži.

United zaznamenali najhorší vstup do Premier League za posledných 24 rokov, keď si po sobotňajšom domácom neúspechu proti West Bromwich Albion (1:2) pripísali už tretiu prehru z uplynulých štyroch ligových stretnutí a druhú za sebou.

"Aby ste mohli vyhrať Ligu majstrov, potrebujete päť alebo šesť svetových hráčov," citujú slová Moyesa nedeľňajšie vydania britských periodík. "Pozrite sa na Bayern, tam ich majú. Pozrite sa na Barcelonu, ktorá ich mala nedávno a na Real Madrid, ktorý ich asi má už tiež. To je úroveň, ktorú musíte dosiahnuť, aby ste to mohli vyhrať. My sme sa tam ešte nedostali, ale máme aspoň skúsenosť."

Jediným "veľkým" transferom do ManU v letnom prestupovom období bol príchod belgického stredopoliara Marouane Fellainiho, pretože avizované posilnenie sa o Cesca Fabregasa z Barcelony nevyšlo a iba v rovine priania zostal aj návrat Cristiana Ronaldo z Realu Madrid.

United odštartovali nový ročník Ligy majstrov cenným domácim triumfom v A-skupine nad Bayerom Leverkusen 4:2, v stredu sa predstavia na ihrisku ukrajinského Šachtaru Doneck. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch LM sa "červeným diablom" nedarilo - v sezóne 2011/2012 vypadli už v skupine a v uplynulej sezóne stroskotali v osemfinále na Reale Madrid.