Main Content

Analýzy 8. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program

sobota, 16. október 2010 10:37 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 8. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program
Analýzy 8. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Anglická Premier League pokračuje po reprezentačnej prestávke 8. kolom, v ktorom nás čaká ďalšia porcia skvelých zápasov. Lídrom tabuľky je naďalej Chelsea, ktorá má 4-bodový náskok pred Manchesterom City. Pripravili sme pre vás analýzu ku všetkým zápasom víkendového programu. Prajeme príjemné čítanie.


Sobota


Arsenal - Birmingham City 16:00

Oba kluby utrpeli v poslednom ligovom kole prehry, preto sa budú chcieť opäť vrátiť na víťaznú vlnu čo najskôr. The Gunners dokonca nezvíťazili v posledných troch zápasoch Premier League a za vedúcou Chelsea zaostávajú v tabuľke o 7 bodov. Práve posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou odohrali Gunners na pôde Chelsea, kde podľahli 0:2 a v útoku na titul ich konkurent trochu vykolajil. Pohľad do tábora Arsenalu je optimistickejší, pretože zranené opory sa pomaly vracajú a Arsenal by mal zostať v kontakte so špicou tabuľky. V zápase s Chelsea mali dostatok dobrých príležitostí na skórovanie, avšak zlyhali v zakončení. Výsledok v konečnom dôsledku nemusel byť taký jednoznačný. V 8.kole privítajú Birmingham City, ktorý doma prekvapujúco stralil všetky body s Evertonom po prehre 0:2 a skončila sa tak jeho viac ako ročná domáca neporaziteľnosť. Počas 14 dní museli zverenci Alexa McLeisha premýšľať, ako výrazne zlepšiť tohtosezónne výsledky. Veď iba jediné víťazstvo a 4 remízy dosiahnuté počas 7.kôl im prisúdili až 16.miesto v ligovej tabuľke. Oba kluby sa musia výsledkovo aj vykonmi výrazne zlepšiť. Tento zápas je tak ako pre domácich, tak aj pre hostí veľmi dôležitý. Rozhodca Martin Atkinson môže mať plné ruky práce a môže potvrdiť povesť prísneho arbitra. V tejto sezóne počas 7 zápasov vytiahol z vrecka 25 žltých a 2 červené karty. Trestá bez váhania, nedovolí, aby sa hráči schyľovali k zákernej a teatrálnej hre. Tvrdý zadák Birminghamu Roger Johnson má už na konte po 7 kolách 3 žlté karty, pričom za uplynulú sezónu nazbieral “iba” 8. Na Emirates Stadium by mohla do jeho štatistík pribudnúť ďalšia žltá, preto dávame do pozornosti aj túto stávkovú udalosť. Arsenal by sa mal opäť dostať na víťaznú vlnu, svojho súpera by mal zdolať.

Aston Villa - Chelsea 18:30

Táto dvojica sa stretla tento istý víkend presne pred rokom a boli to hostia, ktorí sa tešili z víťazstva 2:1. Karta sa však potom pre Villanov výrazne obrátila. V nasledujúcich dvoch zápasoch im Chelsea nastrielala až 10 gólov, pričom inkasovala jediný. Zdôrazňujeme, že Villania pod vedením Gerarda Houlliera zaznamenali sľubný štart a ich forma hlavne na domácom trávniku prekvitá. Francúzsky manažér je ohromený hlavne túžbou a prístupom hráčov. Zaviedol dvojfázové tréningy na zlepšenie kondície a technicko-taktického prevedenia hry. Preferovaná je defenzíva hra s cieľom neinkasovať a rýchle protiútoky si užíva hlavne Nigel Reo-Coker, ktorý bol v klube pod vedením Martina O´Neilla nežiadúcim. Hostia sú lídrom Premier League a po ľahšom rozbehu ich čakajú už vážnejší súperi. O ich sile však netreba pochybovať, o čom sa presvedčil aj v uplynulom kole Arsenal, ktorý zo Stamford Bridge odchádzal s prehrou 0:2. Aston Villa bude vhodným súperom, ktorý môže otestovať súčasnú silu Chelsea. Tá sa bude v defenzíve pravdepodobne musieť zaobísť bez Johna Terryho a Alexa, pričom Frank Lampard potrebuje určitý čas po zranení, aby sa dostal do optimálnej formy. Kurzy hovoria v prospech majstrovskej Chelsea , ale Aston Villa je na domácom trávniku konkurencieschopná. Odporúčame stávku s handicapom.

Bolton - Stoke 16:00

Fanúšikovia by mohli vidieť zaujímavé stretnutie dvoch tímov hrajúcich v dobrej forme. Bolton ukazuje doteraz spoľahlivú hru a forma hráčov graduje. Manažér Owen Coyle však remízy svojho tímu začať premierňať vo víťazstvá. Jeho zverenci majú po 7 zápasoch na konte až 5 remíz. Stoke sa v tejto sezóne vyznačuje hlavne skvelým finišom v jednotlivých zápasoch. V dueloch, v ktorých otáčali výsledky nazbierali z 12 možných až 10 bodov, čo ich vynieslo na 7.miesto v priebežnej tabuľke. Ťažké je vybrať z tejto dvojice momentálne lepší tím a deľba bodov sa nám v tomto prípade zdá veľmi reálna. Väčšiu hodnotu pre stávkujúcich by mohol mať tip na strelca gólu v zápase. Johan Elmander našiel stratené strelecké kopačky, v prebiehjúcej sezóne skóroval za Bolton už štyrikrát. Na druhej strane sú v streleckej forme Kenwyne Jones a Jon Walters, ktorí sú kandidátmi na strelca gólu za Stoke. Aj prezývky tímov sú veľmi podobné - Trotters v Potters. Všetko v tomto zápase naznačuje deľbu bodov.

Fulham - Tottenham 16:00

Reprezentačná prestávka prišla vhod hlavne pre Fulham. Moussa Dembele tak mal šancu sa zotaviť po tom, čo ho v zápase Carling Cupu nepríjemne atakoval súper zo Stoke. Zranenie členka nebolo také vážne, ako sa na prvý pohľad zdalo a Dembele už počas týždňa trénoval so svojimi spoluhráčmi.
Forma Spurs je založená na vynikajúcich výkonoch Rafaela van de Vaarta, ktorý sa na White Hart Lane už udomácnil. Práve na van der Vaarta sa sústredí všetka pozornosť súperových hráčov, čo by mohli využiť na skórovanie Luka Modric alebo Niko Kranjcar. Druhý menovaný dvakrát skóroval za Chorvátsko v kvalifikačnom zápase na pôde Izraelu. Manažér Spurs Harry Redknapp jeho formu určite neprehliadol. Kranjcar by mohol do zápasu naskočiť ako striedajúci žolík a rozhodnúť o víťazstve hostí.
Fulham by mohol v tejto sezóne okúsiť po prvýkrát trpkosť prehry, na konte má doteraz 1 víťazstvo a až 6 remíz.

Manchester United - West Brom 16:00

Sir Alex Ferguson uhral so svojimi zverencami v posledných dvoch zápasoch Premier Leageu na pôde Boltonu a neskôr Sunderland remízy. The Red Devils na Old Trafford prekvapenie určite nechcú pripustiť. Na konte majú až 4 remízy, všetky uhrali u súperov. Na domácej pôde sú 100 percentný, postupne porazili Newcastle, West Ham a Liverpool. West Brom už senzačne triumfovali na Emirates Stadium, ale treba dodať, že Arseanal im jeden gól doslova daroval. United určite taký veľkorysý nebude. The Baggies možeme lepšie posúdiť podľa výkonov na Stamford Bridge, kde ich Chelsea deklasovala 6:0 a Anfield Road, kde podľahli 1:0. Na Old Trafford sa zrejme šesťgólová nádielka opakovať nebude, ale prehra rozdielom triedy sa očakáva. Za zmienku stojí tip s handicapom (-2), pričom do streleckej listiny sa očakáva zápis od Wayna Rooneyho.

Newcastle - Wigan 16:00

Je ťažké predvídať výkony Wiganu. Vyhýbať sa tipom na Wigan sa oplatí, keď sú v úlohe favorita. Viac im sedí rola outsidera. Je diskutabilné, v akej pozícii budú stáť v St.James Parku, kde budú čeliť Newcastle. Podľa bookmakerov však majú v tomto zápase väčšie šance práve hostia. V tabuľke sú o jedno miesto vyššie ako Newcastle, ťahajú šnúru troch zápasov bez prehry a vyhrali už na pôde Tottenhamu. Newcastle naopak prehral posledné dva ligové zápasy, oba na domácom trávniku, najskôr podľahol Blackpoolu, potom Stoke. Neodporúčame tento tip do kombinácie s inými zápasmi, ale ako sólo stávka za menší vklad by mohla mať cenu.

Wolves - West Ham 16:00

Súboj dvoch tímov z dna tabuľky. Predposledný hostí posledného. Súboj je pre domácich veľmi dôležitý, pretože následne ich čakajú zápasy so všetkými favoritmi, postupne narazia na Chelsea, Manchester City, Manchester United a Arsenal. Na nešťastie pre Wolves, aj West Ham sa dostáva do formy. Kladivári naposledy podľahli na svojom trávniku Chelsea 1:3, no odvtedy ťahajú 3 ligové zápasy bez prehry, v ktorých získali 7 bodov. Postúpili aj do ďalšieho kola ligového pohára, keď zvíťazili na pôde Sunderlandu. Je ťažké odporučiť tip na jeden z týchto tímov, remíza by nebola prekvapením, čomu zodpovedajú aj kurzy bookmakerov. Spomenuli sme už, aký doležitý je tento zápas pre domácich Wolves. Budú sa snažiť o dobrý vstup do zápasu, čo najskôr streliť gól. V prvom polčase už viedli v zápasoch proti Stoke a Newcastle, aby ich súperi  vyhrali polčasy druhé.

West Ham v dôležitých 6-bodových zápasoch príliš zahrať nevie, čo dokázal aj na domácej pôde s Fulhamom, kde remizoval 1:1. Zápas ťažký na tipovanie, ale najpravdepodobnejšia sa zdá byť remíza.


Nedeľa


Everton - Liverpool, 14.30

Stretnutie, ktoré je nazývané ako Merseyside derby, je vždy plné emócií a napätia. Pre FC Liverpool bol týždeň rozhodujúci z hľadiska vyriešenia otázky nového majiteľa, no či to ovplyvní aj výkony hráčov na trávniku, ťažko povedať. Liverpool na potáca na dne tabuľky, patrí mu až 18., zostupujúca priečka! Navyše v derby sa bude musieť zaobísť bez Dirka Kuyta, ktorý práve v zápasoch s Evertonom vždy zohrával hlavnú úlohu.
 
Čerstvo zotavený Fernando Torres by mohol vyriešiť problémy The Reds v strielaní gólov. Je však jedno, kto za Liverpool bude strielať góly, dôležité je, aby v zápasoch ukázali svoju oddanosť červeným farbám svojho klubu. Samozrejme, Everton sa na tento zápas pripravuje rovnako zodpovedne, povzbudený výhrou v Birminghame, ktorému pretrhli viac ako ročnú domácu neporaziteľnosť. Bolo to zároveň ich prvé víťazstvo v sezóne.
 
Derby zápasy Merseyside zvyknú mať ostrý náboj a sú vždy vyrovnané. Očakávame preto tesný výsledok. Vzhľadom na tieto fakty, by jeden z hráčov mohol počas zápasu vidieť červenú kartu, bwin ponúka na túto stávkovú udalosť lákavý kurz v hodnote 3,20. V posledných štyroch vzájomných stretnutiach boli udelené až štyri červené karty. Skúsený rozhodca Howard Webb si nenechá brnkať po nervoch a bez váhania dokáže udeliť aj červenú kartu, pokiaľ je to potrebné. V zápase predpokladáme tesné víťazstvo domácich.

Blackpool - Manchester City, 17.00

V tábore Blackpoolu privítali reprezentačnú prestávku, hráči potrebovali dobiť batérie a nabrať sily do ďalších náročných zápasoch Premier League.

Domáce talenty čaká tím Manchestru City, plný hviezd hodných miliónov libier. Kurz na víťazstvo domácich sa pohybuje na úrovni 6,00, tipovať však na ich víťazstvo je zrejme pre väčšinu stávkujúcich utópiu. Na víťazstvo Citizens je vypísaný kurz 1,62, čo však príliš nestojí za pozornosť. Preto sa zameriame na tip na strelca gólu. Nie Carlos Tevez je pre nás momentálne zaujímavý, ale hocikto iný zo základnej jedenástky. Za menší vklad by sme skúsili tip na Joleona Lescotta, ktorý by si mohol otvoriť tohtosezónny strelecký účet. Obranca je nebezpečný v súperovom pokutovom území a ešte v drese Evertonu sa zvykol strelecky často presadzovať. Hostia by mali na Bloomfield Road dominovať, z tlaku a množstva rohových kopov by mohol Lescott ťažiť. Za menší vklad sa kurz s hodnotou 26,00 oplatí vyskúšať.