Main Content

Pomáhajú rozhodcovia Realu Madrid? Áno, ale tiež aj ...

sobota, 28. september 2013 10:36 | Autor: Filip Chudý

Pomáhajú rozhodcovia Realu Madrid? Áno, ale tiež aj ...
Pomáhajú rozhodcovia Realu Madrid? Áno, ale tiež aj ... | zdroj: © TASR

Emócie patria k futbalu, taktiež ako chyby rozhodcov. A obe tieto zložky sú na dennom poriadku v každej lige sveta. Naposledy sa zviditeľnil Cesar Muniz Fernandez, ktorý odpískal Realu Madrid pokutový gól v nadstavenom čase, ale tento pán nedávno pomohol aj Barcelone.

Komentár Filipa Chudého
 
Stredajší zápas Elche – Real Madrid a hlavne víťazný gól hostí vyvolal emócie a pritiahol pozornosť. Realu Madrid boli darované dva body navyše, ale na to sa rýchlo zabudne, lebo včerajšok už nikoho nezaujíma. Veď čoskoro príde nový zápas a nové momenty, na ktoré sa treba sústrediť. Medzitým trochu zaujmú aj nejaké vyjadrenia, aké napríklad teraz predviedol Gerard Pique. Ten vraj videl komédiu, ale to má asi takú výpovednú hodnotu, akoby napísal na sociálnu sieť, že práve Milanovi vytiera zadok.
 
A vôbec môže sa hráč Barcelony sťažovať na to, že jeho súperovi pomohol rozhodca? Samozrejme, že môže, ale to ako keby zlodej kričal, nech chytia zlodeja. Veď nám stačí ísť iba o necelé dva týždne dozadu, keď tento istý rozhodca podobne pomohol Barcelone, ktorá strelila víťazný gól v čase, keď sa už nemalo hrať. Prskala Sevilla, prská teraz Elche, ale futbalová karavána ide ďalej.
 
Týmto dvom španielskym veľkoklubom sa v krajine výrazne pomáha vo všetkých smeroch, veď rozdelením ziskov z televíznych práv odrovnali konkurenciu, ktorá ich tak nemá šancu v dlhodobej súťaži pokoriť. A keď sa k tomu priblížia aspoň v jednom zápase, tak zasiahne „vyššia moc“.
 
Ale to sa, samozrejme, netýka len Španielska. Lebo takúto pomoc dostávajú v každej krajine sveta kluby, ktoré v nej majú výsostné postavenie. Prečo je asi Manchester United najsilnejší v posledných minútach? Prečo asi v Taliansku každú chvíľu niekto plače? A tých prečo by boli stovky až tisíce.
 
Tým nechcem povedať, že stále vo všetkých zápasoch sa „mocným“ pomáha, ale kto nie je slepý, tak si vždy všimne, či je niekto v danom zápase k niekomu viac zhovievavý, alebo nie. A teraz nemyslím žiadne pokutové kopy a červené karty. Rozhodcovia sú vďačná téma a dá sa na nich zhodiť tiež vlastná neschopnosť, pretože poznáme aj prípady, keď nikto nikomu nepomáha, ale porazená strana spája svoj neúspech s rozhodcom. Preto by sa mal každý venovať iba svojmu tímu a iných si nevšímať.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o pomoci vyvoleným klubom?