Main Content

Hokej: HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 4:2 v 5. kole extraligy - sumár, text

piatok, 27. september 2013 20:05 | Autor: TASR

Košice 27. septembra (TASR) -

HC Košice - HC'05 Banská bystrica 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Góly: 30. a 54. Spilar, 51. Cebák, 58. Svatoš - 11. Matúš Chovan, 48. White. Vylúčení: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolin – Holienka, Jobbágy, 4370 divákov.

Domáci hokejisti začali aktívnejšie a hneď v úvodnej minúte zápasu preveril pozornosť Kalembu Sojčík, v 2. minúte sa pred neho "preštrikoval" i Nagy, stav sa však nezmenil. "Barani" pohrozili až v 5. minúte po strele Kafku. Košičanov mohol poslať do vedenia o dve minúty neskôr Marcinko, ale brankár hostí si s jeho strelou i následnou dorážkou Biceka poradil. Skóre stretnutia otvorili Banskobystričania v 11. minúte v presilovej hre, keď Handlovského prihrávku zužitkoval Matúš Chovan - 0:1. Ten istý hráč sa o minútu neskôr ocitol sám pred Hylákom, ale košického gólmana neprekonal. Hostia pozorne bránili a vyrážali do rýchlych kontier. V 17. minúte pohrozil Fajčák, po ňom nebezpečne pálil i White a na opačnej strane skúšal šťastie Pašek.

Na začiatku druhej tretiny našiel Svatoš korčuľujúceho Bartoša, ten však v dobrej pozícii nestihol presnejšie zakončiť. V 26. minúte si "oceliari" vytvorili počas presilovej hry tlak, ale nič z neho nevyťažili Sojčík, Marcinko a ani Šeda. V polovici stretnutia predviedol sólo Spilar, ktorý si poľahky nakorčuľoval pred bystrického brankára a puk poslal za jeho chrbát - 1:1. V 32. minúte sa dostal do dobrej šance Sojčík, no Kalemba spoľahlivo zasiahol ako o minútu neskôr pri samostatnom úniku Jenčíka. Na brankárovi hostí stroskotal v 35. minúte Bartoš a po ňom v 37. minúte i Spilar.

Záverečnú tretinu začali domáci hokejisti náporom, Bystričania však dobre vykrývali priestor pred svojim gólmanom. V 43. minúte sa sám rútil na Kalembu Spilar, ale nepotešil košických priaznivcov. O dve minúty neskôr sa pred neho natlačil aktívny Svatoš, no ani ten ho nedokázal prekonať. Košičania inkasovali v 48. minúte po rýchlom brejku súpera, keď si na útočnej modrej prevzal puk White a prekonal Hyláka - 1:2. V 51. minúte sa na opačnej strane natlačil pred bránku hostí Marcinko, neprekonal však Kalembu. O niekoľko sekúnd neskôr napriahol od modrej čiary Cebák a zrovnal stav stretnutia na 2:2. V 54. minúte už Košičania po prvý raz vyhrávali 3:2, keď Macejko našiel Spilara a ten poslal puk do pravého horného rohu bystrickej bránky. Na začiatku 58. minúty sa presadil vo svojom premiérovom zápase i Marek Svatoš a zvýšil už na 4:2.