Main Content

Páni z disciplinárky, na čo ešte čakáte?

piatok, 27. september 2013 10:35 | Autor: Filip Chudý

Páni z disciplinárky, na čo ešte čakáte?
Páni z disciplinárky, na čo ešte čakáte? | zdroj: © TASR

Ani dva týždne po prevalení korupčnej kauzy, ktorá sa týkala ovplyvňovania údajne štyroch zápasov Dunajskej Stredy, sa vo veci nepohlo ďalej, teda aspoň navonok. Pretože aj keď má DK SFZ jasné dôkazy a mohla by už trestať, tak redšej čaká. Čo to môže znamenať?

Komentár Filipa Chudého
 
Tradičné štvrtkové zasadnutie disciplinárky pútalo tentoraz mimoriadnu pozornosť, pretože sa očakávalo, že padnú prvé a hlavne tvrdé tresty v tejto kauze, ak teda nerátame dočasné zastavenia činnosti, ktoré boli uložené prakticky hneď po vypuknutí aféry. Ale v skutočnosti sa nič mimoriadne nestalo, pretože prišiel vypočúvať iba Ivan Hodúr, a nielenže neodišiel (zatiaľ) bez nejakého trestu, ale odchádzal dokonca s úľavou a miernym úsmevom.
 
Ale tomuto bývalému reprezentantovi aspoň slúži ku cti, že prišiel, a vlastne od prvých okamihov prepuknutia aféry bol ústretový a nič nezakrýval. No to nemení nič na tom, že tvrdý trest musí dostať aj on. Hodúr poskytol disciplinárke informácie o ovplyvnených zápasoch, ale tá stále čaká. Len otázkou teraz je, či ešte si chce overiť kvarteto zmanipulovaných zápasov aj u iných obvinených, alebo sa nechce uponáhľať s trestom, keďže sa takéto nekalé praktiky mohli dotýkať aj iných zápasov.
 
A tento bod je asi ten najpodstatnejší, pretože sa bude od neho odvíjať trest pre DAC Dunajská Streda. O tom, že hráči, ktorí sa priamo podieľali na ovplyvňovaní zápasov dostanú aspoň dvojročnú stopku vo futbale, sa ani nepochybuje. Ale ako bude presne potrestaný klub, tak to ešte až tak jasné nie je. DAC-u hrozí odpočet 3 až 12 bodov (skôr vyššia hranica), respektíve, úplné vylúčenie zo súťaže.
 
DK SFZ musí konať múdro, pretože jej rozhodnutie sa priamo dotkne aj tohto ročníka Corgoň ligy. Ak by totiž anulovali iba ovplyvnené zápasy, tak v tom príde by bola regulárnosť našej súťaže výrazne narušená, keďže niekto by dostal tri body zadarmo a niekto by ich stratil. Preto ak už niečo anulovať, tak celú účasť Dunajskej Stredy v Corgoň lige, lebo iba tak bude dosiahnutá aspoň trocha regulárnosti.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o vývoji celej kauzy?