Main Content

Hokej: Slobodu mrzí, že Vítkovice nedávajú góly: "Verím, že sa to otočí"

streda, 25. september 2013 13:05 | Autor: TASR

Ostrava 25. septembra (TASR) - Aktuálne najlepším hráčom vítkovíckeho mužstva v bilancii +/- je slovenský obranca druhej formácie Karol Sloboda. Na ľade pražskej Slavie, v ktorej pred časom pôsobil, odohral v zápase 5. kola českej extraligy podľa štatistík takmer 22 minút. K bodovému zisku ale svoj tím nepotiahol, Vítkovice po vyrovnanom priebehu prehrali 1:2.

"Nemyslím si, že by nás Slavia pretlačila," vyjadril sa K. Sloboda pre vítkovický internetový portál. "Jednoducho sme nedali góly a my sme ich zase dostali na začiatku stretnutia. Je to ťažké, v tomto roku sme ešte ani raz nevyhrávali, stále len doťahujeme a to nie je dobre. Keď sme znížili na 1:2, naša hra sa zlepšila a mali sme puk častejšie na hokejkách. Slavia ale dobre bránila a do väčších vyložených šancí nás bohužiaľ nepustila. Táto prehra mrzí."

Hráči Vítkovíc sa strelecky trápia, hoci herne to z ich strany nie je zlé. Aj na Slavii dobre začali a prvých desať minút boli lepší. "Lenže potom sme inkasovali gól a klesli sme psychicky, následkom čoho sme ďalšie štyri striedania odohrali veľmi zle. Potom sme dostali gól v oslabení a bolo to. Vieru a nádej ale nestrácame. Verím, že sa to otočí, musíme drieť."

Zverencom slovenského kouča Petra Oremusa nevychádzajú ani presilovky. Ani v Brne, ani teraz na Slavii ich nevyužili. "Viac mrzia tie proti Brnu, na Slavii sme ich mali vlastne len dve-tri a dve sa ešte predčasne skončili po našich fauloch. V presilovkách sa musíme viac tlačiť do bránky, strely máme dobré, len to musíme nejako dotlačiť za čiaru."

Pozitívom pre Vítkovice je len fakt, že kým v predchádzajúcich zápasoch inkasovali pomerne veľa gólov, na Slavii len dvakrát. "Podarilo sa nám zlepšiť obrannú hru. Pred nami sú teraz dva dôležité domáce zápasy a v nich by sme sa mali odraziť. Nie je dobré, keď mužstvo je na začiatku súťaže dole a prehráva," uzavrel Sloboda.