Main Content

Hokej: Žemlička už nie je trénerom Karlovych Varov

streda, 25. september 2013 09:05 | Autor: TASR

Karlove Vary 25. septembra (TASR) - Richard Žemlička v Karlových Varoch sa stal prvým odvolaným trénerom novej sezóny českej hokejovej extraligy. K tomuto kroku pristúpilo vedenie klubu po utorňajšej domácej prehre 1:6 so Spartou Praha, po ktorej Energia figuruje v tabuľke na poslednom 14. mieste len s dvoma bodmi po piatich stretnutiach.

Mužstvo v ďalších dueloch povedú doterajší asistent Karel Mlejnek a Jaromír Kverka starší. "Dôvodom sú jednoznačne zlé výkony mužstva a predovšetkým predvedená hra v jednotlivých stretnutiach," ozrejmil tento krok pre hokej.cz generálny manažér Miroslav Vaněk. Zároveň pripustil, že vedenie klubu bolo pripravené na trpezlivosť, ale práve výsledky a výkony v doterajších zápasoch, viedli k takej rýchlej reakcii. "Uvedomujeme si, že pracovať s novovybudovaným tímom nie je jednoduché. Obraz hry v prvých piatich kolách bol však taký zlý, že sme k tomuto nepopulárnemu kroku museli siahnuť," dodal. Vaněk.

Žemličku, ktorý Energiu prevzal počas uplynulej sezóny po Vladimírovi Kýhosovi, sa musel predčasne "porúčať" už pred rokom. Vtedy skončil v Sparte Praha po 8. kole a nahradil ho Václav Sýkora. S Karlovými Varmi hral v závere sezóny v skupine o umiestnenie a podarilo sa mu vyhnúť baráži.