Main Content

HKM Zvolen - SR 20 3:2 vo vloženom zápase 4. kola extraligy

utorok, 24. september 2013 21:05 | Autor: TASR

HKM Zvolen - SR 20 3:2 vo vloženom zápase 4. kola extraligy
HKM Zvolen - SR 20 3:2 vo vloženom zápase 4. kola extraligy | zdroj: © TASR

Vo vloženom zápase 4. kola extraligy potrápili hráči slovenskej reprezentačnej dvadsiatky aj úradujúceho šampióna ligy HKM Zvolen.

HKM Zvolen - SR 20 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 10. Čanky, 16. L. Zuzin, 26. Podkonický - 8. Rzavský, 58. Černák. Rozhodcovia Bundil - Orolin, Tvrdoň, vylúčení 3:2, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 901 divákov.

Na ľade majstra každý jeden gól dvadsiatka oslavovala a aj keď prehrala, tešila sa nakoniec dvakrát a poriadne zápas zdramatizovala. Už v 8. min otvoril gólový účet trefou pomedzi betóny brankára Šimka Rzavský a odmenil tak elán svojho mužstva, ktoré do zápasu vkročilo opäť nebojácne. Aj keď občas Zvolenčania poriadne pritlačili, po 1. tretine viedli napriek pomeru striel 16:4 len o gól. V 10. min mladíci zabudli vyplniť priestor pred bránkou, M. Ďaloga našiel presnou nahrávkou Čankyho a Sabol kapituloval prvýkrát. Druhý raz mu znemožnila lepšie reagovať teč po strele L. Zuzina spoza obrancu v 16. min, inak sa aj on postaral o vcelku zaujímavú prvú tretinu, síce s prevahou Zvolena, no o to väčšou bojovnosťou hostí. Brankár Sabol statočne odolával aj v druhej tretine a vyznamenal sa najmä 25. min pri šanciach Mareka Ďalogu a M. Juríka. Tlak Zvolenčanov sa stupňoval, až sa pretavil v ďalší gól. V 26. min bol na konci krásnej akcie Podkonicky, no podpísali sa na nej aj Hraško a nahrávajúci Brabenec. V závere druhej dvadsaťminútovky mohol zvýšiť L. Zuzin i M. Jurík, opäť im však zlyhala strelecká muška. V tretej tretine hra pred najnižšou diváckou návševou v sezóne upadla, nasadenie pokleslo a gólov nepribúdalo, aj keď Puliš v 51. min i Podkonický o päť minút neskôr boli k nemu veľmi blízko. Hosťom sa napokon podarilo nielen otvoriť gólový účet, ale ho aj uzavrieť, keď sa v v 58. min presadil Černák. Záver bol dramatický, Zvolenčania sa oslabili o jedného hráča a venovali súperovi presne 1:50 min na vyrovnanie, chudobné víťazstvo si však napriek takmer minútovej power play hostí ubránili.