Main Content

Volejbal: Ambíciou Spartaka VKP Myjava v novej sezóne tretie miesto (2)

utorok, 24. september 2013 13:05 | Autor: TASR

Volejbal: Ambíciou Spartaka VKP Myjava v novej sezóne tretie miesto (2)
Volejbal: Ambíciou Spartaka VKP Myjava v novej sezóne tretie miesto (2) | zdroj: © TASR

Bratislava 24. septembra (TASR) - Na palubovke nováčika VK Spartak Komárno odštartuje v sobotu 28. septembra extraligovú sezónu 2013/14 mužský volejbalový tím Spartak VKP Myjava, v uplynulom ročníku štvrté mužstvo najvyššej slovenskej súťaže.

Podľa prezidenta klubu Jaroslava Petruchu je ambíciou mužstva skončiť v tomto ročníku do tretieho miesta. "To je taký oficiálny cieľ, ktorým sa verejne prezentujeme, ale boli by sme veľmi radi, keby sme siahli aj na vyššie priečky," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii v priestoroch VKP Jaroslav Petrucha. "Na takéto umiestenie sme mali už aj v predchádzajúcej sezóne, ale napriek tomu, že skladba mužstva bola dobrá, nám to nevyšlo," dodal. Táto sezóna bude pre klub druhou po tom, čo sa vlani VKP Bratislava spojil so Spartakom Myjava. Už vlani si od tejto fúzie veľa sľubovali, a aj keď nie všetko sa im podarilo tak ako chceli, v tomto chcú nadviazať na to dobré z minulého ročníka. Rozpočet by sa mal pohybovať na úrovni 150.000 eur a v tejto chvíli je podľa J. Petruchu vykrytý na 90 percent. Predstavitelia oboch klubov aj pred týmto ročníkom podpísali novú zmluvu, na základe ktorej sa VKP zaviazal poskytnúť bezodplatne Myjave svojich hráčov. Taktiež sa v nej hovorí, že stretnutia sa budú hrávať na Myjave, v Bratislave by mali byť štyri, ale podľa predstaviteľa VKP Ivana Husára budú realitou tri. Tým prvým v hale VKP bude súboj so Spartakom Komárno 16. novembra, pričom tento zápas bude mať v sebe istý náboj, keďže v tíme nováčika sú niekoľkí hráči, ktorí v minulosti mali väzby s VKP.

Prípravu na nový ročník odštartovalo mužstvo 1. augusta. V rámci nej na úvod odohralo tri antukové turnaje, po ktorých prišli na rad dva kvalitne obsadené v hale. Prvý v Ostrave, druhý v Bratislave.

"V klube s takými podmienkami, aké na Myjave sú, nemôžu byť naše ambície nízke a v tomto chceme skončiť jednoznačne lepšie ako v uplynulom ročníku. To znamená medailu, ale všetci dúfame, že sa nám podarí aj niečo navyše," vyjadril sa pre TASR tréner Martin Májek. Káder mužstva sa oproti predchádzajúcemu ročníku príliš nezmenil. Odišiel z neho Igor Rehák do Ostravy a v mužstve skončil aj Martin Mikula. "V porovnaní s minulým ročníkom bude ale tento káder o niečo mladší na rozhodujúcich postoch," konštatoval Martin Májek. "Na nahrávke dostane šancu Ján Halaj, ktorý doteraz zastával len funkciu dvojky a chrbát mu bude kryť skúsený Dušan Gálik. Na ostatných postoch k zmenám neprišlo, len na poste univerzála Andrej Barbierik aj vzhľadom na svoj vek a zdravotné problémy bude hrávať menej. K nemu prišiel Ján Leškanič, ktorý by mal ukázať, že dvojkou v Humennom bol neoprávnene."

Ostrý štart si Spartak VKP Myjava "odkrúti" v sobotu v Komárne a do sezóny sa tam chce odraziť víťazne. "Určite to nebude jednoduché, pretože nováčikovia sú nevyspytateľní. očakávam, že tam bude dobrá atmosféra, možno príde aj veľa ľudí, čo by bolo príjemné. Stretnutie bude mať svoj náboj aj preto, že viacerí chalani, ktorí tam hrajú, vyšli práve z VKP, alebo s týmto klubom mali niečo spoločné v minulosti. Nebude to ľahký zápas, ale verím, že sa nám podarí zvíťaziť," povedal na margo štartu u nováčika Martin Májek.

O pokračujúcej spolupráci VKP a Myjavy sa vyjadril Jaroslav Petrucha. "Vlani sme ju dohodli tesne pred súťažou a viac-menej sme nevedeli do čoho ideme. Aj preto sme si po sezóne spolu sadli, našli sme slabé miesta, ktoré sme odstránili a naopak chceme teraz stavať na tých silných. Určité problémy sme mali v tréningovom procese, v ktorom bolo náročné skĺbiť cestovanie hráčov VKP na Myjavu, kvôli čomu trénovali menej, ako sme potrebovali. Preto, aj keď sme mali dobré individuality, tak naše výsledky neboli také, aké sme si predstavovali. tento rok sa to v tomto smere výrazne zlepšilo a jediným dňom kedy hráči oboch klubov trénujú oddelene je pondelok, v ostatných dňoch je príprava spoločná. Vlani nám to na medailu nevyšlo, verím, že nám to vyjde v tomto ročníku."

 

káder Spartaka VKP Myjava:

nahrávači: Ján Halaj, Dušan Gálik

blokári: Maroš Hinduliak, Matúš Durec, Robin Pělucha, Jaroslav Petrucha

smečiari: Tomáš Kriško, Dominik Mračko, Miloš Horník, Jakub Krč-Turba

univerzál: Ján Leškanič, Andrej Barbierik

libero: Martin Vydarený, Partin Pipa

 

tréner: Martin Májek

asistent: Robin Pělucha

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte o hlasy