Main Content

Hokej: Henrich Ručkay sa vracia do Nitry

pondelok, 23. september 2013 21:05 | Autor: TASR

Nitra 23. septembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Henrich Ručkay sa po roku vracia do tímu extraligistu HK Nitra.

Tridsaťročný hokejista pôsobil v uplynulej sezóne v drese ŠHK 37 Piešťany, kde s bratom Jakubom vytvoril produktívnu dvojičku, ktorá ťahala útočnú silu "havranov". Po roku sa starší z bratov Ručkayovcov vracia späť pod Zobor, aby pomohol Nitre prelomiť ofenzívnu krízu. "Máme problémy so strieľaním gólov a s agresivitou v ofenzíve. Heňo je hokejista, ktorý by nám s tým mohol pomôcť. V utorok príde na tréning a podpíšeme zmluvu minimálne do konca sezóny," uviedol pre hokejportal.net Ján Plandora, generálny manažér Nitry.

Hokejisti bronzového tímu z uplynulého ročníka Tipsport extraligy majú po štyroch kolách na konte len jedno víťazstvo a šesť strelených gólov. V 2. kole porazili doma Poprad 4:2, v ostatných troch dueloch ťahali na ľade Zvolena, Košíc a Žiliny za kratší koniec.

Henrich Ručkay pôsobil v Nitre od roku 2007 do 2012, predtým obliekal dres Piešťan ešte v druhej najvyššej slovenskej súťaži a extraligu si zahral v troch stretnutiach aj ako hráč Dukly Trenčín. V minulej sezóne si v drese "havranov" pripísal v 63 zápasoch vrátane play-off 25 gólov a 22 asistencií.