Main Content

Rozhodol anglický týždeň o majstrovi a vypadávajúcom?

pondelok, 23. september 2013 10:31 | Autor: Filip Chudý

Rozhodol anglický týždeň o majstrovi a vypadávajúcom?
Rozhodol anglický týždeň o majstrovi a vypadávajúcom? | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Pri každej jednej ligovej súťaži platí, že počas prvých desiatich kôl sa rozdajú karty, s ktorými sa následne hrá prakticky až do konca. U nás si zvykneme počkať až na jedenáste kolo, lebo to ukončí prvú tretinu súťaže a zároveň je zavŕšené, že už hral každý s každým. A obe tieto kolá sa u nás hrali v uplynulom „anglickom“ týždni a paradoxne aj v „anglickom“ počasí. Ale hlavne zvýraznili to, čo už predchádzajúce zápasy naznačili.
 
Slovan po katastrofálnom začiatku súťaže sa príchodom dvojice Galis – Valovič upokojil, našiel víťaznú tvár a všetko ešte podmuroval návrat Róberta Vitteka. Ak bol pred sezónou jasne najväčší kandidát na titul, tak teraz je to ešte jasnejšie. Zvlášť, ak si uvedomíme, že vlastne mu nemá kto momentálne konkurovať. Veľmi rád sa budem mýliť, a verím, že Slovan nájde už v tejto sezóne rovnocenných súperov, ale zároveň dodávam, že takých nevidím.
 
Žilina je už zdá sa stabilne nestabilná, Trenčín si nedokáže udržať káder, Senica má vždy slabšie nemajstrovské chvíle, Trnava s Ružomberkom na to ešte nemajú a prekvapenie z Myjavy už teraz pretáča ručičku na tachometri. Zvyšok štartového poľa má iné problémy, ako myslieť na horné pozície tabuľky. Pritom boj o titul je to, čo ľudí najviac zaujíma.
 
Corgoň liga je veľmi vyrovnaná, každý môže poraziť každého, ale, bohužiaľ, je „tlačenka“ hlavne v strede tabuľky, čiže na tom najmenej zaujímavom mieste pre fanúšikov. Pretože aj boj o záchranu láka ľudí viac, čo sa ukazuje na zvýšenej návštevnosti počas takýchto zápasov. Kde totiž o niečo ide, tak na taký zápas sa ide!
 
Lenže aj tu prichádza (zrejme) zlá správa. Dunajskej Strede totiž hrozí (zaslúžený) trest, ktorý ju môže poslať priamo do druhej lige, respektíve, príde taký odpočet bodov, ktorý ju corgoňligovo na túto sezónu zabije.
 
Ak by dve základné otázky o majstrovi a vypadávajúcom boli dopredu zodpovedané, tak Corgoň liga by stratila výrazný náboj. Ale na druhej strane, by sa aspoň kluby mohli vrátiť na začiatok sezóny, keď ich ešte netrápil počet získaných bodov a hrali skutočný futbal, ktorý hladil dušu futbalového fanúšika. 
 
V diskusií sa vyjadrite, ako vy vidíte šance klubov na titul a vypadnutie?