Main Content

Ideálna zostava 11. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 22. september 2013 11:00 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 11. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 11. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Týmto kolom sa uzavrela prvá tretina súťaže, ktorá rozdala karty. Slovan vyhral derby v Trnave a upevnil si prvé miesto, naopak, z posledného sa odpútala Nitra. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Martin Kuciak (Zlaté Moravce) – Myjavčania síce nepotvrdili výkonom v piatkovej predohrávke predchádzajúce výsledky, ale svoju sériu bez prehry aj tak mohli natiahnuť. Lenže proti bol domáci brankár Kuciak, ktorý v prvom polčase vyrazil nebezpečnú strelu Kuračku a tesne pred koncom udržal vedenie, keď Kukoľov priamy kop vyškriabal do bezpečia.
 
Obrancovia
 
Mamadou Bagayoko (Slovan) – Pred pár dňami sme napísali, že zažíva najlepšie futbalové obdobie, čo teraz iba podčiarkujeme. Trnavčania to v prvom polčase skúšali väčšinou cez jeho priestor, ale nemali nárok sa tadiaľ presadiť. Bolo pasiou sledovať s akou ľahkosťou zachytil každý trnavský útok, preto sa mu domáci v druhom dejstve vyhýbali a útočili už iba po druhej strane.
 
Jiří Kladrubský (Slovan) – Na začiatku derby sa nesústredil na svoj výkon, ale veľmi rýchlo sa spamätal a každou minútou ho potom gradoval. V druhom polčase za stavu 1:2 zblokoval nebezpečnú strelu, o malú chvíľu už uzavrel gólovo zápas, predviedol tiež skvelý prienik cez polovicu ihriska a skvelým sklzom zastavil aj Poznarovu strelu, čím definitívne otupil snahu domácich.
 
Ján Nosko (Banská Bystrica) – Jeho stopérski kolegovia aj jemu občas zavarili, čo vyústilo do dvoch trenčianskych góloch, ktorým nemohol zabrániť. Ale v druhom polčase zblokoval možno gólovú strelu van Kessela, čím dal domácim šancu. Tá sa ešte zvýšila, keď Peňaška prestrčil jeho hlavičku za čiaru na prvý gól a pred koncom ďalšou hlavičkou založil akciu, ktorá mohla domácim priniesť aj víťazstvo.
 
Martin Nosek (Ružomberok) – V tejto sezóne si vyskúšal už ľavý aj pravý kraj obrany, no proti Dunajskej Strede sa usadil na pozícií ľavého stopéra. V defenzíve síce raz mierne zaváhal, ale pozitíva prevažovali. Najviac sa zaskvel pri víťaznom góle, ktorý strelil. Pritom ho počas tohto rohového kopu bránili dvaja hráči, no aj tak sa dokonale uvoľnil.
 
Stredopoliari
 
Gino van Kessel (Trenčín) – Trenčania v prvom polčase pod Urpínom dominovali a holandský rýchlik bol snáď v každej ich šanci. Prvý gól vypracoval po skvelom sóle od polovice ihriska a druhý sám dal, keď ideálne namieril. V druhom polčase už hrozil z hostí iba on, aj preto stratili dvojgólový náskok a takmer aj víťazstvo.
 
Michal Obročník (Zlaté Moravce) – Domáci ViOn schytal v Trenčíne päťku, ale na zápas s Myjavou sa pripravil úplne inak. Druhému mužstvu tabuľky prakticky nič nedovolil. Stred poľa bol výrazne lepší na domácej strane, na čom mal zásluhu aj čistič Obročník. Ten sa predviedol aj v záverečnej fáze zápasu, keď v sklze vlastným telom zblokoval strelu Kosíka.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Trochu sa síce v minulých zápasoch zasekol, ale proti Dunajskej Strede naznačil, že sa vracia do hernej pohody. Po jeho rohovom kope padol víťazný gól a po jeho prihrávke strelil Lačný aj gólovú poistku. Tomuto útočníkovi po peknej individuálnej akcií prihral na ešte jeden gól, ale ten pre ofsajd neplatil.
 
Útočníci
 
Tomáš Majtán (Žilina) – Pre Žilinčanov bol toto zrejme kľúčový zápas ligovej jesene, lebo keby ho nezvládli, tak ... Aj pre túto dôležitosť sa domácim najprv nedarilo. Preto prišiel Majtán na ihrisko už v prvom polčase. Pich jeho prihrávku na gól nepremenil, preto musel odkliať gólovo bránu sám. Neskôr sa presadil aj Pich, keď ho Majtán vysunul efektno-efektívnou pätičkou.  
 
Miloš Lačný (Ružomberok) – Útočník s veľkým sebavedomím, ktoré nie vždy dokáže podmurovať aj výkonom, ale keď áno, tak to stojí za to. Na Lačného v ostatných zápasoch pískali aj vlastní diváci, ale teraz si ich musel udobriť. Najprv predĺžil hlavou Ďubekov roh na Noseka, ktorý otvoril skóre a onedlho ukázal skvelý útočnícky kumšt, keď uzavrel na 2:0.
 
Cléber Silva Nascimento (Nitra) – Až v jedenástom zápase sa Nitrania dočkali prvého víťazstva, ktoré bolo absolútne zaslúžené. Vicemajstra zo Senice prevýšili a Cléber bol rozdielovým hráčom, ktorý sa postaral o výsledok. Bol snáď pri každej šanci Nitry. Hálu skvele vysunul, jeho famózny prienik zastavila iba žrď, ale víťaznú strelu spoza šestnástky už iba sieť.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.