Main Content

Lacko prehral v 1. kole dvojhry v Rennes

utorok, 12. október 2010 22:01 | Autor: TASR

Slovenský tenista Lukáš Lacko nasadený ako druhý prehral v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Open de Rennes v Rennes (dotácia 64 000 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) s domácim Nicolasom Mahutom za 136 minút 7:6 (8), 2:6, 4:6.

Francúz teda potvrdil úspech 6:3, 6:4 z úvodného vzájomného súboja z vlaňajšieho challengeru na tráve v Manchestri.

Lacko po tesnom zisku prvého setu, ktorý bol bez jediného brejku, nezachytil úvod druhej časti a z 0:4 už len korigoval. Na úvod rozhodujúceho dejstva opäť stratil servis a dva jeho brejkbaly na návrat do zápasu zostali nevyužité. Slovák nastrieľal 11 es, jeho premožiteľ až 16.

Skúsený 28-ročný Mahut figuruje na 160. pozícii v renkingu, v minulosti však bol aj na 40. mieste. Tento rok vo Wimbledone ťahal za kratší koniec v rekordne dlhom zápase (za tri dni dovedna 11:05 h, v piatom sete historických 68:70 na gemy) proti Američanovi Johnovi Isnerovi. Daviscupový reprezentant Slovenska Lacko sa nachádza na 73. mieste v počítačovom poradí.

Zverenec kapitána fedcupového tímu SR Matej Liptáka si odnáša šek na 660 eur, budúci týždeň sa predstaví na ďalšom francúzskom challengeri v Orléanse. Lacko pre dodatočnú prihlášku mal začínať v Rennes už od kvalifikácie, ale napokon sa na základe nevyužitého miesta rezervovaného na "special exempt" posunul ako najvyššie nasadený hráč pred žrebom eliminácie priamo do hlavnej súťaže.

Päťnásobný tohtoročný štvrťfinalista z hlavnej profesionálnej úrovne ATP World Tour Lacko naposledy hral na challengerovej úrovni v apríli.

Dvojhra - 1. kolo:
Nicolas Mahut (Fr.) - Lukáš Lacko (2-SR) 6:7 (8), 6:2, 6:4 za 136 minút.

SITA
© WEBNOVINY