Main Content

Futbal: Na úpätí Vezuvu vybuchol dortmundský vulkán, postrach štvrtých rozhodcov

štvrtok, 19. september 2013 14:05 | Autor: TASR

Berlín 19. septembra (TASR) - Na úpätí Vezuvu vybuchol v stredu večer nemecký vulkán. Tréner futbalového klubu Borussia Dortmund Jürgen Klopp nezvládol nával emócií v stretnutí Ligy majstrov 2013/2014 proti domácemu SSC Neapol.

Smola akoby sa na neho lepila od príjazdu na Apeninský polostrov. Na oficiálnej predzápasovej tlačovej konferencii ho tlmočník Európskej futbalovej únie (UEFA) predstavil ako trénera Bayernu Mníchov.... V samotnom dramatickom zápase prehrala Borussia 1:2 a Klopp si musí poriadne spytovať svedomie. "Všetko odštartovalo moje vykázanie na tribúnu," sypal si vo štvrtok popol na hlavu. Po tridsiatich minútach hry si totiž výbuch trénerovho hnevu naplno odniesol štvrtý rozhodca Venancio Tome - v podobe Kloppových vycerených zubov, tváre červenej od zlosti, vražedného pohľadu, napnutej krčnej žily, zurvalého gesta rukou a spŕšky vulgarizmov. Arbiter totiž pustil oneskorene na ihrisko ošetrovaného Nevena Subotiča. Domáci rýchlo rozohrali, a kým stihol srbský stopér vystužiť obranu, Gonzalo Higuain skóroval a bolo 1:0 pre SSC.

"Prestrelil som," cituje slová Kloppa internetový portál sport1.de. "V tom okamihu som videl situáciu so Subotičom inak. Myslel som, že rozhodca musí počkať, kým bude Neven opäť v hre. To ale nemusí. Po zápase som sa ospravedlnil štvrtému aj hlavnému arbitrovi," dodal Klopp, ktorý sledoval druhé dejstvo na televíznej obrazovke v útrobách štadióna, pretože údajne nemohol fanúšikov Neapola na tribúnach ani vidieť.

Kouč Dortmundu je v najvyššej bundeslige známou figúrou. Prakticky identická scéna sa udiala podľa internetového portálu sport1.de v dueli BVB s tímom Hamburger SV v sezóne 2010/2011. Vedenie súťaže ohodnotilo jeho predstavenie so štvrtým rozhodcom pokutou 10.000 eur. "Už sa to nikdy nebude opakovať," sľuboval vtedy Klopp.

V septembri 2012 si tréner vyhliadol ďalšiu obeť v podobe štvrtého arbitra v stretnutí na ihrisku Frankfurtu. Vystavený účet – nedobrovoľný odchod na tribúnu a pokuta 6000 eur. Vychladnutý vulkán bol už vo štvrtok opäť plný sebavedomia: "Prehrali sme zápas vonku, nič viac sa nestalo. Teraz ale vieme, ako zdolať Neapol."