Main Content

Messi vs. Ronaldo: Prvé kolo na body nerozhodne 3:3!

štvrtok, 19. september 2013 10:29 | Autor: Jakub Mihálik

Messi vs. Ronaldo: Prvé kolo na body nerozhodne 3:3!
Messi vs. Ronaldo: Prvé kolo na body nerozhodne 3:3! | zdroj: © TASR

Liga majstrov má po včerajšku za sebou kompletný program úvodných zápasov. Hoci favoritov nájdeme medzi klubmi hneď niekoľko, od úvodu je jasné, že o pozíciu najlepšieho strelca súťaže si to rozdajú dve najväčšie hviezdy.

Komentár Jakuba Mihálika

Už tradične. Lionel Messi a Cristiano Ronaldo v uplynulých rokoch totálne dominovali streleckej súťaži Ligy majstrov. V sezóne 2010/2011 zaznamenal Messi 12 gólový triumf, o rok neskôr dokonca svoje maximum 14 gólov a v uplynulej sezóne ovládol štatistiky Ronaldo so svojimi 12 presnými zásahmi. K tejto bilancii síce prispel fakt, že oba tímy nevynechali za 3 predchádzajúce ročníky semifinálové zápasy, no do finále sa (až na jednu výnimku) nepozreli, a tak konkurencia nemá nárok na výhovorky.

Súboj teda pokračuje aj v tejto sezóne. V kádri Realu sú priority jasne postavené. Drahé posily ako doplnok už aj tak hviezdneho tímu, musia do klubovej vitríny priniesť desiaty titul v najprestížnejšej súťaži na svete. Tomu sa prispôsobil aj Ronaldo, ktorý v lige začal vlažne, no pri hymne Ligy majstrov okamžite strelecky explodoval. Nevedno, či k tomu prispelo oznámenie nového kontraktu zo začiatku týždňa alebo máme hľadať niečo viac v jeho oslavných gestách, ktoré naznačovali, že by mohol prísť na svet „miniRonaldo“ číslo 2. Najpravdepodobnejšie je, že k dobrému výkonu stačí Ronaldovi značka Champions League.

V Barcelone je situácia trochu odlišná. V klube sa snažia znížiť tlak na nového trénera, a tak sa dostávajú na verejnosť vyhlásenia typu: „Prednosť má La Liga“. Samozrejme Piquemu to neverí asi ani jeho maličký syn Milan, veď Liga majstrov je Liga majstrov. Ak by sme aj pripustili fakt, že Barcelona sa viac bude sústrediť na domácu súťaž, tak vyňať z toho musíme Lionela Messiho. Ten včera dokázal, že Európu rozhodne neradí na druhé miesto. Už pred zápasom bolo jasné, že bude chcieť dvihnúť Ronaldom hodenú rukavicu. Podal v sezóne najlepší výkon okorenený pohľadnými gólmi.

Už v prvom kole vyslali dve najväčšie hviezdy futbalu všetkým súperom jasný signál. Troma gólmi odkázali: Vyčistite ring, toto bude súboj jeden proti jednému. Obe hviezdy hneď  od úvodu dvíhajú zo sedadiel. Nie je to súboj, v ktorom sa jeden borec lepí na druhého, lebo nevládze. Toto je poriadna akcia. Zatiaľ je na body 3:3. Nedočkavo očakávame, čo prinesie gong druhého kola.

 

Odporúčané články