Main Content

Ideálna zostava 1. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)

štvrtok, 19. september 2013 11:59 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava 1. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)
Ideálna zostava 1. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda) | zdroj: © TASR

Prvé zápasy prestížnej Ligy majstrov sú za nami a fanúšik musel byť s tým, čo mu ponúkla spokojný. Sledovali sme viacero výborných individuálnych výkonov, no ktorí hráči boli tí úplne najlepší? Pozrite si najlepšiu jedenástku stredajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár

Victor Valdes (FC Barcelona) – Hoci sa nepredpokladalo, že by sa Valdes v bráne Barcelony proti Ajaxu zapotil, predsa len si svoje odchytal. Skvelý zákrok predviedol pri hlavičke Van Rhijna už v prvom polčase a v druhom jeho výkon ešte gradoval. Vrcholom bola chytená penalta Islanďana Sigthorssona.

Obrancovia

Juan Zuňiga (SSC Neapol) – Na ľavej strane neapolskej obrany bol Zuňiga oveľa aktívnejší ako Maggio hrajúci napravo. Podnikal neustále výpady, po jednom z nich otvoril skóre Higuaín. Spolu s Insignem zatápali pravej strane dortmundskej formácie a nebyť nešťastného vlastného gólu, Zuňiga by zaznamenal jeden z najvydarenejších zápasov. Na hodnotení mu pridáva aj fakt, že sa v druhom polčase musel vysporiadať so superrýchlym Aubemeyangom.

Christian Zapata (AC Miláno) – Aj druhý Kolumbijčan predviedol v obrane výborný výkon. V strede milánskej defenzívy zvádzal s výborne stavanými hráčmi Celticu hlavičkové súboje, ktoré s prehľadom vyhrával. Totálne vymazal z hry Samarasa a najväčšou mierou prispel k čistému kontu Rossoneri. Po jeho tečovanej strele navyše Milánčania šli do vedenia.

Atsuto Uchida (Schalke 04) – Ako motorová myš lietal pravý obranca Schalke po Veltins Arene. S Jeffersonom Farfánom rozoberal defenzívny blok rumunskej Bukurešti a po jednom z jeho centrov do šestnástky sme videli pravdepodobne najšťastnejší gól úvodných zápasov LM.

Stredopoliari
 
Lorenzo Insigne (SSC Neapol) – Hoci sme sa nádejali, že mužom zápasu šlágra skupiny smrti medzi Neapolom a Borussiou by mohol byť náš Marek Hamšík, rybník mu vypálil mladý ekrazit Insigne. Na ľavej strane neustále zatápal Grosskreutzovi, ktorý zo stredu poľa chodil vypomáhať na kraj obrany. Už v prvom polčase volala jeho krížna strela po góle, no jeho výstavný priamy kop dal zabudnúť na všetko, vrátane žltej karty za oslavy jeho gólu pri premiérovom štarte.

Aaron Ramsey (Arsenal Londýn) – Formu zo zápasov proti Fenerbahce, ktorými si Gunners zabezpečili účasť v Lige majstrov, si Ramsey preniesol aj do úvodného zápasu hlavnej fázy.V strede poľa podal výborný výkon, korunovaný druhým gólom zverencov Arsena Wengera. Nič mu na tom neubral ani fakt, že po jeho nešťastnom faule kopali hráči Marseille penaltu.

Koke (Atlético Madrid) – Ak by ste nepoznali vek madridského Kokeho, mysleli by ste si, že sa pozeráte na o pár centrimetrov vyššiu verziu Xaviho. Mladý reprezentant Španielska sa svojej premiéry v LM nezľakol a milimetrovými pasmi zásoboval svojich spoluhráčov. Rozprúdil zálohu Rojiblancos a po jeho rohovom kope sa Atlético dostalo do vedenia 1:0.

Kevin-Prince Boateng (Schalke 04) – Síce v novom drese, no so starou dobrou formou, ktorú si Boateng šetrí na zápasy LM. Výborne dopĺňal Szalaia na hrote a svojim typickým silovým prejavom dominoval v strede poľa Schalke. Gól na 2:0 bol už len korunováciou jeho výkonu.

Útočníci

Lionel Messi (FC Barcelona) – Barcelonská superstar zdvihla hodenú rukavicu Cristiana Ronalda a rovnako zaznamenala hetrik. Až s neuveriteľnou ľahkosťou Messi prechádzal za chrbát amsterdamských obrancov a troma peknými gólmi sa dostal už na hranicu 62 gólov v Lige majstrov.

Marco Streller (Bazilej) – Meno Marco Streller si už pamätajú na Old Trafforde a po včerajšku si ho na nástenku pre výstrahu pripnú aj na Stamford Bridge. Švajčiarsky ostrieľaný harcovník zatápal kvalitnému stredu obrany Chelsea a výborne rozdeľoval na strany lopty svojich spoluhráčov zo stredu poľa. Na prvý gól Švajčiarov prihrával, druhý sám strelil svojou typickou hlavičkou.

Mohamed Salah (Bazilej) – Nemôžeme inak. Bazilejčania si za svoj včerajší výkon na ihrisku obrovského favorita zaslúžia až dve miesta v najlepšej jedenástke včerajšej porcie zápasov. Ich najnebezpečnejším hráčom bol Mohamed Salah, ktorý svojim pohybom a individuálnou technikou privádzal The Blues do zúfalstva. Odmenou mu bol vyrovnávajúci gól zo 71. minúty a určite aj konečný trojbodový zisk. Ashley Cole si neraz mohol pozrieť ako Salah vyzerá zozadu.


 
Odporúčané články