Main Content

Ideálna zostava 10. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 19. september 2013 10:38 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 10. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 10. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V netradičnom termíne sa hralo toto kolo a vzhľadom na počasie bolo to nešťastné rozhodnutie. Jednotlivé výsledky veľa v tabuľke nezmenili. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Peter Solnička (Myjava) – Skúsený brankár má v ostatných kolách dobrú formu a proti Žiline ju korunoval viacerými kvalitnými zákrokmi. Žilinčania mali prevahu, ale Solničkovi dokázali dať iba jeden gól, keď ho prekonal Akakpo. Pritom mali dostatok dobrých šancí na skórovanie, ale domáci brankár bol proti.
 
Obrancovia
 
Mamadou Bagayoko (Slovan) – Približne teraz je tomu päť rokov, čo prišiel do Slovana, keď bol predtým účastníkom OH 2008, ale až v týchto dňoch môžeme povedať, že výrazne vyčnieva. Zažíva najlepšie futbalové obdobie, keďže je konečne platný nielen nábehmi, ale aj efektivitou. Pri treťom góle ukázal skvelý um ľavačkou, svojou slabšou nohou.
 
Martin Černáček (Myjava) – Myjavčania dali veľmi rýchlo gól, ale potom boli Žilinčanmi varení-pečení, hlavne v druhom polčase. Lenže žlto-zelení si mohli pochutiť iba na remíze. Ak už nemohol zasiahnuť Solnička, tak ho zastúpil Černáček, ktorý sa nebál loptu odvrátiť aj hlavou ako pri Jeličovej šanci.
 
Peter Čögley (Trenčín) – Tento trenčiansky obranca sa nachádza v dobrej fazóne, čo ukázal aj proti Zlatým Moravciam. Hostia minulé zápasy najviac hrozili po stranách, ale teraz obe strany Trenčín eliminoval. Naopak, Čögley bol nebezpečný pre ViOn, keď skvele pripravil prvý gól a vďaka jeho nábehu urobila hosťujúca obrana chybu pred gólom Maleca.
 
Stredopoliari
 
Gino van Kessel (Trenčín) – V nedávnej minulosti niektorí holandskí futbalisti v drese AS skôr vzbudzovali úškrny, ale van Kessel je iná káva. Nie náhodou je to kmeňový hráč Ajaxu Amsterdam. Proti Zlatým Moravciam herne explodoval. Tretí gól sám strelil, na druhý prihral a ešte mal veľký podiel aj na prvom.
 
William Alves de Oliveira (Trenčín) – Tohto pôvodom útočníka začali Trenčania využívať skôr v strede poľa, kde mu to sedí. Využíva tam svoju brazílsku futbalovosť. Ale stále ho to ťahá aj dopredu. Vďaka dvom dobrým nábehom dal dva góly ViOn-u a na jeden ešte aj prihral van Kesselovi.
 
Viktor Pečovský (Žilina) – Slovenský reprezentant je výraznou osobnosťou žilinskej zostavy, v ktorej prepája defenzívu s ofenzívou. A práve táto činnosť fungovala hosťom v Myjave veľmi dobre. Keďže defenzíva bola pevná a útok veľmi nebezpečný. Ale ani zápasová dominantnosť hosťom nepomohla, keďže nevedia byť efektívni.
 
Marko Milinkovič (Slovan) – Keď sa mu chcelo, tak si zobral loptu a žiaden nitriansky hráč ho od nej nedokázal odstaviť. Zdôrazňujeme, keď sa mu chcelo, lebo mal aj hluché pasáže. Ale tie dobré prevažovali a stáli za to, veď až dvakrát prihral na gól do prázdnej brány a pri ďalších dvoch podobných prihrávkach jeho spoluhráči, nepochopiteľne, nedali.
 
Útočníci
 
Pavel Fořt (Slovan) – Opäť sa potvrdilo, že aktuálne najlepší strelec belasých dáva góly iba v domácom prostredí. Ale o to dôležitejšie. Hneď v druhej minúte ukázal útočnícky kumšt, čoskoro prihral Vittekovi na druhý gól a zápas bol rozhodnutý. Fořt neskôr strelil aj ďalší gól, ktorým uzavrel skóre.
 
Róbert Vittek (Slovan) – Už v druhom zápase po návrate dal dva góly, čím zaokrúhlil svoj gólový nástrel v belasých farbách na číslo 50. Ale tých gólov mohlo byť oveľa viac, pretože hosťujúca obrana snáď ani raz nedokázala zachytiť jeho útočnícky výber miesta z čoho pramenili ďalšie veľké šance, okrem tých gólových.
 
Andrej Hodek (Trnava) – Vlastne sa iba čakalo, kedy padne prvý gól, ktorým by Trnava zlomila odpor „zlomenej“ Dunajskej Stredy. Hodek ukážkovo využil Chovancov center a bolo po zápase. V druhom polčase už Trnavčania iba prikrášľovali skóre a Hodek ho vylepšil ešte o jeden gól.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.