Main Content

Wenger sa bojí skorého vypadnutia z Ligy Majstrov

streda, 18. september 2013 14:34 | Autor: Milan Vrábeľ

Wenger sa bojí skorého vypadnutia z Ligy Majstrov
Wenger sa bojí skorého vypadnutia z Ligy Majstrov | zdroj: © TASR

Kormidelník Gunners Arséne Wenger tvrdí, že jeho tím dostal najťažšiu skupinu za jeho niekoľkoročné pôsobenie v anglickom klube a zároveň priznal, že Arsenal bude mať túto sezónu veľmi náročnú cestu za postupom do osemfinále Ligy Majstrov.

Londýnsky klub začína svoje pôsobenie v lige šampiónov už dnes, keď cestuje do Francúzska na zápas proti Marseille. Arséne Wenger verí, že si späť donesie body. Podľa Wengera každý jeden bod v tejto skupine môže mať cenu zlata. Arsenal čaká po Marseille ambiciózny a poriadne posilnený Neapol a posledný finalista Ligy Majstrov Dortmund.
 
„Keď som sa pozrel na skupinu, tak som si povedal, super, je to najťažšia skupina,“ ironicky poznamenal Francúz. „Každý jeden klub má šancu kvalifikovať sa do ďalšej fázy. To znamená, že každý jeden zápas v tejto skupine bude veľmi dôležitý. Ak chceme postúpiť, tak by sme mali získal približne 10 bodov a v našej skupine to bude naozaj ťažká úloha.“
 
„Vonkajšie zápasy a v nich získané body budú hrať pravdepodobne hlavnú úlohu, lebo spoliehať sa na to, že v domácich zápasoch nestratíme bod je odvážne. Každopádne budeme potrebovať body aj v zápasoch ďaleko od domova a hlavne dnes, pretože ako v každej súťaži aj tuto je veľmi dôležitý štart, vďaka ktorému môžete získať dôveru, alebo ju stratiť. Zápasy budú doma alebo vonku? To je rovnaké, o body sa budeme biť všade.“
 
Zostavu Gunners aktuálne sužujú viaceré zranenia. Medzi marodmi sú aj Mikel Arteta a Santi Cazorla, čo znamená, že do Francúzska cestovali aj mladíci Isaac Hayden a Chuba Akpom.
 
„Situácia je taká, že sme mali niekoľko malých zranení, ale dnes by už mali byť v poriadku,“ vysvetľoval Wenger. „Mám však obavy, pretože väčšina hráčov hrá už asi dva mesiace každý štvrtý deň zápas a nie je možné, aby sme takto pokračovali ešte nasledujúce dva mesiace s mužstvom, ktoré máme momentálne.“
 
Napriek týmto obavám tréner Arsenalu verí, že dnes zvíťazia a zároveň, že sa im podarí kvalifikovať zo skupiny F do osemfinále.
 
„V Marseille sú vášniví fanúšikovia a miestny tím hrá kvalitný futbal. Majú kvalitnú defenzívu, sú tiež veľmi dobre fyzicky vybavení a majú aj skúsenosti hrať veľké zápasy. Nemôžeme zabudnúť ani na ofenzívnych hráčov ako Mathieu Valbuena a Andre-Pierre Gignac. Ľudia hovoria, že náš prvý vážny súper bude Dortmund alebo Neapol, no ja si myslím, že šancu má aj Marseille,“ poznamenal Wenger o situácii vo francúzskom tíme.