Main Content

Futbal-LM: Bakoš po prehre Plzne s ManCity: "Ukázali nám, ako sa hrá"

streda, 18. september 2013 12:05 | Autor: TASR

Plzeň 18. septembra (TASR) - Futbalisti úradujúceho českého majstra FK Viktoria Plzeň vstúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov (LM) prehrou 0:3 s Manchestrom City. Podľa slovenského útočníka Mareka Bakoša ukázal anglický gigant Plzni, ako sa hrá futbal vo svete.

V základnej zostave trénera Pavla Vrbu sa objavili dvaja Slováci - brankár Matúš Kozáčik a útočník Marek Bakoš, ktorý odohral 84 minút. Ďalší slovenský reprezentant Michal Ďuriš vybehol na trávnik v 60. minúte. Tímu nebol k dispozícii Marián Čišovský, ktorý sa v úvode septembra zranil pri rozcvičke pred ligovým duelom s Olomoucom.

Favorizovaný Manchester City nedopustil na úvod skupinovej fázy LM žiadne prekvapenie a vo vypredanej Doosan aréne vyhral pohodovo 3:0. O tri presné zásahy hostí sa postarali Edin Džeko, Yaya Toure a Sergio Agüero. "Kvalitu Manchestru sme si uvedomovali a zároveň sa presvedčili, že to vôbec nie je len o peniazoch. Ukázali nám, ako sa hrá futbal a nedali nám vôbec žiadnu šancu. Neostáva nám nič iné, len zložiť pred hráčmi City poklonu a uznať, že boli lepší," citovala oficiálna stránka klubu slová Mareka Bakoša.

Tridsaťročný útočník sa po zranení vrátil späť do zostavy českého majstra. Po zápase v Liberci sa predstavil plzenským fanúšikom aj proti "Citizens". "Zdravotne som stopercentne v poriadku. Ak by som nebol, nehral by som," ujasnil Bakoš, pre ktorého je výsledok 0:3 obrazom futbalovej reality: "Neoplatí sa bilancovať, či je výsledok krutý alebo nie. Jednoducho je to realita. Svetoví hráči nám ukázali, ako sa hrá futbal a my si z toho môžeme niečo vziať."

Plzeň bude o postupovú miestenku do vyraďovacej fázy LM bojovať okrem Manchestru City aj s víťazom uplynulého ročníka ligy šampiónov Bayernom Mníchov a ruským tímom CSKA Moskva. "Nemôžeme vešať hlavy, ale z prehry si musíme vziať všetky pozitívne veci. Chceli sme hrať LM a ukázať sa proti svetovým tímom, čo sa nám splnilo. A hoci sme si priali pozitívnejší výsledok, nič nekončí. Ideme ďalej," vyzýva do boja Bakoš.

ky la