Main Content

Futbal-LM: Casillasova smola - konečne dostal šancu a hneď sa zranil

streda, 18. september 2013 11:05 | Autor: TASR

Istanbul 18. septembra (TASR) - Španielsky futbalový brankár Iker Casillas v službách madridského Realu nedochytal utorkový duel B-skupiny Ligy majstrov na ihrisku Galatasarayu Istanbul. Tridsaťdvaročný skúsený gólman si pri kolízii so spoluhráčom Sergiom Ramosom poranil rebro a musel z hry odstúpiť už v 15. minúte.

Hoci Casillasa lekári madridského veľkoklubu rýchlo ošetrili a postihnuté miesto mu otejpovali, brankár nebol schopný ďalej pokračovať v hre a miesto medzi žrďami musel prenechať kolegovi Diegovi Lopezovi. Tréner Realu Carlo Ancelotti po zápase novinárom povedal, že dúfa, že Casillas sa zotaví za tri-štyri dni, podľa španielskych médií by však mohol vynechať až dva týždne.

Casillasove problémy sa vlečú od januárovej smolnej zrážky s klubovým i reprezentačným spoluhráčom Alvarom Arbeloom v Kráľovskom pohári, pri ktorej si zlomil ruku. Po návrate sa už nedokázal naplno vrátiť do zostavy trénera Joseho Mourinha, ktorý staval do bránky väčšinou Lopeza. Portugalčanov nástupca Ancelotti v úvodných štyroch stretnutiach španielskej La Ligy takisto dával medzi žrďami prednosť Lopezovi, no v otváracom súboji Ligy majstrov nasadil Casillasa. Brankár, ktorý je reprezentačnou jednotkou a v španielskom tíme si plní aj rolu kapitána, však zažil nešťastný návrat.

"Iker mal smolu. Žiaľ, aj také veci sa stávajú vo futbale. Verím, že sa rýchlo zotaví," uviedol na adresu zraneného spoluhráča kanonier Cristiano Ronaldo, ktorý sa blysol hetrikom. Real aj vďaka nemu deklasoval turecký tím 6:1.