Main Content

Slovenky proti Nemecku na tvrdom povrchu v NTC

streda, 18. september 2013 09:05 | Autor: TASR

Slovenky proti Nemecku na tvrdom povrchu v NTC
Slovenky proti Nemecku na tvrdom povrchu v NTC | zdroj: © TASR

Bratislava 18. septembra (TASR) - Slovenské tenistky odohrajú stretnutie 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Nemecku (8.-9. februára 2014) na harde v bratislavskom NTC.

Duel sa uskutoční na tvrdom povrchu DecoColor, na ktorom slovenskí daviscupoví reprezentanti počas uplynulého víkendu zdolali Švédsko v 1. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny. Pre TASR to potvrdil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

"Fedcupové stretnutie s Nemeckom sa odohrá na rovnakom povrchu, ako daviscupový zápas so Švédskom. Rozhodli sme sa, že DecoColor nebudeme meniť. Dievčatá sa po rozhovoroch s kapitánom Maťom Liptákom vyslovili za to, že chcú hrať na pomalšom harde a tak sme im vyhoveli," povedal pre TASR Moška. Víťaz bratislavského súboja nastúpi v semifinále proti lepšiemu z dvojice Austrália - Rusko. Ak by zverenky kapitána Mateja Liptáka cez Nemky prešli, 19.-20. apríla by mali opäť výhodu domáceho prostredia.

Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky boli v apríli tohto roku blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj, rozhodujúci tretí bod získali v záverečnej štvorhre Jelena Vesninová s Jekaterinou Makarovovou. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom.