Main Content

Ideálna zostava 1. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)

streda, 18. september 2013 10:59 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 1. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)
Ideálna zostava 1. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok) | zdroj: © TASR

Začala sa najprestížnejšia klubová súťaž na svete. Hneď prvé zápasy Ligy majstrov priniesli skvelý futbal. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku utorňajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár
 
Johan Wiland (FC Kodaň) – Tento skúsený 32-ročný švédsky brankár bol najväčšou prekážkou pre hráčov Juventusu. Prekoval ho iba Quagliarella, no zaskvel sa hlavne pri hlavičke Chielliniho a nájazde Teveza. Zneškodnil 10 priamych striel na bránu a pri 12 mimo bol stále v strehu.
 
Obrancovia
 
Darijo Srna (Šachtar Doneck) – Chorvátsky kapitán ukrajinského majstra bol dôležitým členom kvalitnej obrany Šachtaru, ktorá neinkasovala na horúcej baskickej pôde. Brankár Pjatov sa mohol na svojich obrancov spoľahnúť. Srna pridal aj svoje tradičné výpady a centre, keď po jednom z nich padol víťazný gól.
 
Luisao (Benfica Lisabon) – Žijúca legenda lisabonských orlov aj po vyše jednej dekáde stále dokazuje svoju dôležitosť pre klub. Obrana na čele s Luisaom nedovolila Anderlechtu Brusel skórovať, čo bol prvý základ úspechu. A tým druhým boli dva strelené góly, pričom ten druhý dal Luisao ako správny kapitán.
 
David Alaba (Bayern Mníchov) – Má len 21 rokov, ale už je bez pochýb najlepším futbalistom Rakúska a patrí už tiež do svetovej špičky. To potvrdil aj proti CSKA, keď sa najprv sa zaskvel pri priamom kope, z ktorého otvoril skóre a neskôr zaujal skvelým oblúčikom na Robbena, po ktorom Holanďan pečatil výsledok.
 
Stredopoliari
 
Vladimír Weiss (Olympiakos Pireus) – Najkrajší moment prvého hracieho dňa a možno aj celého ročníka vykúzlil Slovák. Vladimír Weiss III, asi takto by sme mohli pomenovať futbalového kráľa. Nad jeho úžasným gólom, keď oklamal celú obrannú štvoricu a hlavne stopérov PSG, sňal klobúk celý svet. Ako jediný z domácich za hviezdami nezaostal, práve naopak. 
 
Thiago Motta (Paríž Saint Germain) – Milionársky klub z Paríža síce nakoniec celkom pohodovo vyhral, ale nebyť produktívneho Mottu, tak nemá šancu na úspech. Ten totiž v druhom polčase strelil dva góly hlavou po rohových kopoch a na ďalší Marquinhosovi prihral.
 
Yaya Toure (Manchester City) – Hráči Citizens mali asi v prvom polčase ešte nočné mory z Ligy majstrov, keďže predtým už dva roky po sebe neuspeli v skupine. Lenže po prestávke na domácich doslova vybehli a zápas vybavili za desať minút. Toure bol v zálohe dominantný a k tomu strelil druhý najkrajší gól večera.
 
Alex Teixeira (Šachtar Doneck) – Brazílsky univerzál zo stredu poľa bol hlavnou hviezdou zápasu v San Sebastiane. Domáci Real Sociedad položil na lopatky dvomi gólmi v druhom polčase. Najprv zakončil skvelú akciu po osi Srna-Douglas Costa a potom sa ukázal aj pri samostatnej akcií.
 
Útočníci
 
Ezequiel Lavezzi (Paríž Saint Germain) – V prvom polčase sa Lucas na pravom krídle doslova trápil a s ním aj celý PSG. Lenže do druhého polčasu vybehol Lavezzi a bolo po problémoch. Nielenže oživil hru Parížanov, ale hlavne nacentroval z rohových kopov na dva góly Mottovi, čo rozhodlo zápas v Pireu.
 
Wayne Rooney (Manchester United) – Nový imidž mu pridal na gólovej produkcií. Harry z filmu Sám doma síce nakoniec nič neukradol, ale Rooney ako jeho dvojník ukradol nádeje Leverkusenu na čo i len bod. Strelil dva góly a Valenciovi prihral na ten posledný štvrtý, ktorý domáci v zápase strelili.
 
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Vyše hodinu sa zdalo, že portugalský fenomén je na ihrisku iba do počtu, ale omyl. Ronaldo hodil vo svojej prevodovke dvoječku a podieľal sa na štyroch góloch svojho tímu. Sám dal hetrik, keď najprv dvakrát iba dorážal do prázdnej brány, no pri treťom góle si všetko vynahradil, keď prešiel cez troch obrancov.  
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka.