Main Content

Hokej: Tomáš Malec dal rozhodujúci góly Sparte pri výhre Chomutova 3:1

pondelok, 16. september 2013 12:05 | Autor: TASR

Chomutov 16. septembra (TASR) - Cenné víťazstvo nad favoritom tohto ročníka českej hokejovej extraligy dosiahli v zápase 2. kola hráči Chomutova. Na domácom ľade zdolali Spartu Praha 3:1 a víťazný gól zaznamenal v 34. minúte slovenský obranca Tomáš Malec.

V novom tíme, po tom, čo v lete prestúpil z Komety Brno, to bol jeho premiérový zásah. "Získali sme dôležité víťazstvo za tri body," citoval hokej.cz Maleca. "Ukázalo sa, že môžeme zdolať každého, keď budeme predvádzať podobné výkony aj naďalej. Musíme hrať obetavo a šesťdesiat minút drieť naplno," vyzdvihol Malec jednu z predností, ktorá Pirátov s favoritom zdobila.

Podľa neho hráči na ľade dodržiavali veci, ktoré celé leto trénovali a pripomenuli si to aj pred stretnutím. "V niektorých situáciách nás podržal brankár. Podali sme výborný tímový výkon, od ktorého sa môžeme odraziť," konštatoval 31-ročný slovenský legionár. Za jeden z dôležitých okamihov považoval Malec aj skutočnosť, že Piráti len štyrikrát "zahrievali" trestnú lavicu a od druhej tretiny nedostali ani jeden dvojminútový trest. "Dá sa povedať, že počet vylúčení je veľkým pozitívom, pretože v príprave nás zrážali hlavne góly inkasované v oslabeniach. Preto bolo veľmi dôležité, že sme sa udržali mimo trestnej lavice," zdôraznil. Jedno dôležité oslabenie však ustáli v prostrednej časti súboja, keď na päť minút a do konca stretnutia rozhodcovia vylúčili Mareka Sikoru. "Mužstvu psychicky pomôže, keď sa ubráni dlhej presilovke súpera bez inkasovaného gólu. To isté platilo aj pre nás," vypichol jeden z kritických momentov Malec.

Napriek tomu, že v príprave sa im príliš nedarilo, vstup do extraligy majú v tomto ročníku úspešný. "Takto nejako by to malo vyzerať. Príprava slúži na to, aby sa všetko dalo dokopy takým spôsobom, aby to fungovalo v súťaži a ukázalo sa, čo sme natrénovali. Zatiaľ sa nám to darí a ja verím, že v tom budeme pokračovať."

V Chomutove po výhre nad Spartou ale nelietajú v oblakoch. "Teraz naozaj neriešime, koho sme zdolali. Pre nás je dôležitý každý získaný bod. Musíme sa sústrediť na každý zápas rovnako, nech už hráme proti komukoľvek," dodal slovenský bek, ktorý sa na severe Čiech stretol s viacerými krajanmi, no otázku Čechov a Slovákov nerieši. "Samozrejme, že je lepšie, keď v mužstve niekoho poznáte."