Main Content

Hokej: Pod prvú vítkovickú výhru v novej sezóne sa gólom podpísal aj Rudolf Huna

pondelok, 16. september 2013 11:05 | Autor: TASR

Ostrava 16. septembra (TASR) - Z prvého víťazstva v novom ročníku českej hokejovej extraligy sa v nedeľu tešili hráči HC Vítkovice. Napriek tomu, že s Karlovými Varmi doma dva razy prehrávali (0:1, 1:2), výsledok otočili vo svoj prospech a vyhrali 4:2. Vyrovnávajúcim gólom na 1:1 sa pod výsledok podpísal aj slovenský útočník oceliarov Rudolf Huna.

Gól ho síce mohol potešiť, horšie to však bolo s využívaním streleckých príležitostí, ktorých mal viac než dosť, ale jednu za druhou zahadzoval. "Z mojej strany to bola až nemohúcnosť. Mal som tam niekoľko dobrých striel, ale nechcelo mi to tam spadnúť," posťažoval sa pre idnes.cz 23-ročný agilný vítkovických útočník.

K dispozícii mal dokonca aj trestné strieľanie. "K tomu by som sa už nerád vracal," uviedol Rudolf Huna a dodal: "Chcel som to riešiť inak, jednoducho som to neurobil dobre." V ďalšom priebehu nevyužil ani stopercentnú šancu, pri ktorej jeho strela skončila len na žŕdke bránky hostí a svoju nespokojnosť vyjadril tresknutím hokejky o ľad. "Polovica bránky bola prázdna, to musím triafať," sypal si Rudolf Huna popol na hlavu. Už o minútu na to sa mu ale konečne streleckú smolu podarilo pretrhnúť a vyrovnal na 1:1.

"Povedal by som, že to bolo až do šestice a nie ako sa hovorí do tretice," už s úsmevom konštatoval slovenský legionár. Vítkoviciam sa podarilo Karlove Vary zdolať po dlhých šiestich zápasoch. "Bavili sme sa o tom v šatni a chceli sme hrať hlavne našu hru, čo sa nám po strelených góloch už celkom darilo. Základom sú získané tri body a verím, že sa od víťazstva odrazíme a v piatok ich potvrdíme na Kladne," uzavrel Rudolf Huna.