Main Content

Nádych reprezentácie, výdych korupcie a my pracujme

pondelok, 16. september 2013 10:08 | Autor: Filip Chudý

Nádych reprezentácie, výdych korupcie a my pracujme
Nádych reprezentácie, výdych korupcie a my pracujme | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Toto bol jeden z najturbulentnejších týždňov v histórií nášho futbalu a zrejme bol v tomto smere aj úplne top. V pondelok sme sa ešte vznášali s dobrou náladou, pretože naša reprezentácia podala výborný výkon okorenený víťazstvom. V utorok sme sa hanbili pred svetom za to, že Bosniaci tu boli doma. V stredu sa definitívne vytriezvelo z brazílskych snov. Vo štvrtok začal korupčný škandál, v piatok sa rozvinul a cez víkend to slovenským futbalistom išlo až tak dobre, že na pracovnú časť týždňa sa prakticky zabudlo.
 
Naozaj, kým inokedy dostaneme iba omrvinky, tak tentoraz sme dostali snáď všetko. A tento týždeň tiež odhalil takmer všetky skutočnosti o našom futbale, hoci sme to vlastne vedeli respektíve tušili. Máme kvalitnú reprezentáciu, ktorá pod dobrým vedením a hlavne sebauvedomením, má na veľa. Máme hráčov, ktorí vedia rozdávať radosť na zahraničných aj domácich trávnikoch. No máme aj hráčov, čo znevažujú futbal, našťastie, (niektorí) sú už odhalení. A taktiež máme národ, ktorý je lenivý kupovať lístky, preto zažíva hanbu nielen pri odtajnení korupcie.
 
Ako s týmto všetkým pracovať, aby budúcnosť bola lepšia? Reprezentácia musí zostať na súčasnej ceste a nesmie z nej zísť, lebo je to cesta do Francúzska v roku 2016. Naši hráči musia naďalej na sebe pracovať, inak o nich rýchlo nebude záujem nielen v zahraničí. Vinníci z korupčnej aféry musia byť exemplárne potrestaní, aby si v budúcnosti všetci aspoň dvakrát rozmysleli svoje konanie. A keď to takto bude, tak Slováci sa iba ťažko dajú zosmiešniť, pretože budú futbalovo prebudení.
 
No kým sa tak definitívne stane, tak prejde každou riekou ešte veľa vody. Určite to nebude za pár dní, ako sa to všetko zbehlo v uplynulom týždni. Ale pozor, jediná chyba v ozdravovacom procese môže negatívne ovplyvniť všetko. Náš futbal bol totiž na dne, odrazil sa z neho, ale vysoko ešte nevyskočil, preto môže rýchlo opäť padnúť na dno. Všetci máme pred sebou ešte veľa práce, tak ju spravme, a potom v lepšej budúcnosti iba v úsmevom spomínajme, kde sme to boli (nielen) uplynulý týždeň. 

 
V diskusií sa vyjadrite, či takýto týždeň pomôže nášmu futbalu?