Main Content

Ideálna zostava 9. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 15. september 2013 10:33 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 9. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 9. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Do tohto kola sa síce išlo po korupčnej kauze, ale hráči na trávnikoch na ňu dali zabudnúť, pretože ukazovali poväčšine dobré výkony. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Miloš Volešák (Trenčín) – Mal výrazný podiel na víťazstve svojho mužstva. Žilina dala pomerne rýchly gól, za ktorý nemohol, ale skoro prišla aj o vylúčeného hráča. No domáci naďalej hrozili. V tomto časovom úseku skvele chytil gólovú strelu Škvarku a za stavu 1:1 vychytal Gergela, nebyť týchto zákrokov, tak Trenčín zrejme nevyhrá.
 
Obrancovia
 
Mamadou Bagayoko (Slovan) – Najprv trochu odľahčíme. To sa musel do Slovana po dlhých rokoch vrátiť Vittek, aby Bagayoko dal vynikajúci gólový center...? Smerom dopredu bol tradične výborný, keď často pripomínal skôr krídlo a darilo sa mu aj v defenzíve. Veď snáď ako jediný obranca belasých neurobil väčšiu chybu.
 
Martin Černáček (Myjava) – Myjavčania to na Ružomberok vedia. Domáci mali síce optickú prevahu, ale ich hráči vždy narazili na kompaktnú obranu hostí, ktorú dokonale dirigoval práve Černáček. A keď sa už domácim niečo podarilo vymyslieť, tak ich zastavil práve myjavský kapitán, ako napríklad Tawambu v druhom polčase.
 
Serge Akakpo (Žilina) – Pred svojím gólom si umne malým faulom odstavil svojho strážcu, a tak osamotený nemal problém skórovať (na fotke). Potom sa nechal hlúpo vylúčiť Vavro, čiže Akakpo zostal ako jediný klasický stopér. Robil čo mohol, jednému gólu po Mazáňovom centri zabránil, ale Žilina hrala možno až zbytočný vabank, za čo zaplatila prehrou. S vysokým Malecom mal občas problém.
 
Stredopoliari
 
Martin Babic (Zlaté Moravce) – „Fábio“ bol v tomto zápase kapitánom Zlatých Moraviec a aj mozgom ich ofenzívnej hry. Že bolo dobrá, tak o tom najlepšie svedčí fakt, že domáci herne prevyšovali dovtedajšieho lídra tabuľky zo Senice. Pri prvom vyrovnávajúcom góle si pripísal asistenciu, druhý rozbehol a medzitým mohol dať gól aj sám, ale tyč bola proti.
 
Ondrej Duda (Košice) – Pozitívne prekvapenie ofenzívnej hry Košíc, keďže Duda je v tejto sezóne najvýraznejší hráč mužstva, hoci je najmladší. Ešte sa síce musí veľa učiť, ale je v ňom veľký potenciál. Bol to práve Duda, kto gólom prelomil 512-minútovú sériu Košíc bez gólu a bol tiež pri druhom a zároveň víťaznom góle.
 
Ján Vlasko (Trnava) – Rodák z Bojníc je futbalista, ktorý vie svojím umením zabávať. V súčasnom kádri Trnavy je to jeden z dvoch takýchto typov hráčov. V Nitre bol prakticky pri každej šanci Trnavy, pretože on ich vymýšľal. Hodekovi pripravil tri čisté góly, ale ten dokázal premeniť iba poslednú šancu, no aj to na víťazstvo stačilo.
 
Erik Pačinda (Košice) – V lete sa vrátil z Francúzska a teraz zažil najvydarenejší zápas tejto sezóny. Za 16 minút strelil Dunajskej Strede čistý hetrik, keď vždy ho lopta našla pred prázdnou bránou. Preto by mal kúpiť niečo nielen svojim spoluhráčom, ale aj hosťom, ktorí mu gólové predstavenie výrazne uľahčili.
 
Útočníci
 
Pavol Kosík (Myjava) – Tentoraz nemusel zaskakovať na stopérskom poste, ale hral na svojom tradičnom mieste v útoku. Veľa lôpt síce nedostal, ale keď už áno, tak vycvičil celú domácu obranu. Najprv zužitkoval skvelú prácu Daniela a druhý raz vymietol pavučiny po zasekávačke na Práznovského. V závere ešte mohol zaznamenať aj hetrik.
 
Róbert Vittek (Slovan) – Robo, vitaj naspäť! Náš najlepší reprezentačný strelec sa vrátil na slovenské trávniky v štýle, aký sa aj čakal. Pred prvým gólom hlavičkoval do žrde a Kladrubský ju upratal do brány, ale dočkal sa na konci prvého polčasu, keď ho síce osobne bránili dvaja obrancovia, ale na Vitteka nemali. A keď sa ešte viac rozohrá a zohrá so spoluhráčmi, tak sa môžeme tešiť na ešte lepšie predstavenia.
 
Oumar Diaby (Košice) – Francúzsky útočník výrazne pomohol prelomiť nielen dlhočiznú sériu bez gólu svojho mužstva, ale tiež výrazne napomohol k hladkému víťazstvu Košíc. Bol totiž pri všetkých štyroch góloch domácich, keď na tri prihral a pri jednom si pripísal pomyselnú druhú asistenciu.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.