Main Content

Hokej: Kuľha sa dohodol so Skalicou

sobota, 14. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Skalica 14. septembra (TASR) - Slovenský hokejový extraligista HK 36 Skalica sa dohodol na zmluve s jedným z najlepších kanonierov najvyššej slovenskej súťaže, útočníkom Martinom Kuľhom. Tridsaťsedemročný krídelník bol od augusta v Skalici na skúške, od piatka je už oficiálne hráčom "zeleno-bielych".

V uplynulej sezóne pôsobil v ukrajinskom Berkute Kyjev, za ktorý odohral 30 zápasov a nazbieral 26 bodov (14+12). V slovenskej extralige obliekal dresy HK Poprad a Slovana Bratislava. V základnej časti a play off nastúpil na 802 duelov a zaznamenal 652 bodov za 354 gólov a 298 asistencií. Po Arne Krotákovi a Ľubomírovi Kolníkovi je tretím najlepším strelcom v histórii samostatnej slovenskej extraligy.

"O skúsenostiach so slovenskou extraligou, ktorými Martin Kuľha disponuje, asi nikto nepochybuje. Podpísali sme zmluvu s jedným z najlepších strelcov extraligy, a aj keď sa v pár zápasoch prípravy, ktoré odohral, nepresadil, veríme, že je len otázkou času, kedy sa začne presadzovať aj strelecky a svojimi gólmi pomôže celému tímu. Chceme, aby aj v našom drese naplnil svoju povesť strelca," pre oficiálnu stránku klubu povedal generálny manažér Peter Srnec.