Main Content

REBRÍČEK: 5 outsiderov slovenskej extraligy v sezóne 2013/14

sobota, 14. september 2013 10:52 | Autor: Dávid Lech

Nová extraligová sezóna nám klope na dvere. Zajtra sa uskutoční prvé kolo našej najvyššej hokejovej súťaže, nie všetky tímy sa počas leta posilnili, niektoré sa dokonca oslabili a zdá sa, že sa budú biť o posledné postupové miesta do play-off. Prinášame rebríček piatich outsiderov slovenskej Tipsport extraligy pre sezónu 2013/2014.

HC'05 Banská Bystrica

HC'05 Banská Bystrica
Káder pred sezónou 2013/2014:
Brankári: Zane Kalemba, Andrej Košarišťan, Juraj Hollý
Obrancovia: Lukáš Bambúch, Eric Meland, Chris Saracino, Michal Styk, Jakub Predajniansky, Ondrej Zošiak, Tomáš Devečka, Mislav Rosandič, Borna Šilovič
Útočníci: Radomír Heizer, Lukáš Handlovský, Patrik White, Radoslav Macík, Patrik Lamper, Mário Lunter, Tomáš Zigo, Ľuboš Fajčák, Michal Hudec, Matúš Chovan, Petr Kafka, Dominik Hegyi, Jakub Žilka, Vladimír Dolník, Dominik Kadura
 
Veľmi málo delí hokejistov Banskej Bystrice od toho, aby sa umiestnila v rebríčku favoritov slovenskej extraligy. Všetko nasvedčuje tomu, že by HC’05 mala patriť medzi lepšie tímy novej sezóny. K dispozícii má viacero zámorských útočníkov, ktorí v príprave potvrdzovali to, že vyrastali v lepších hokejových podmienkach a na ľade častokrát dominovali. Ak sa zámorským hráčom bude takto dariť aj naďalej, Banskobystričania môžu myslieť na vyššie méty ako je len postup do play-off. Možno očakávať, že mladý tím z Banskej Bystrice sa počas sezóny ešte posilní, záležať bude na výsledkoch v úvode sezóny. Tréner Vladimír Országh má k dispozícii viacero kvalitných hokejistov, ktorí by mali patriť medzi ťahúňov tímu.
 
Tímovou jednotkou by mal byť 27-ročný Američan Zane Kalemba, ktorý dlhé roky pôsobil v nižších zámorských súťažiach. O post dvojky sa pobijú Andrej Košarišťan s Jurajom Hollým.

V obrane pôsobia dvaja zámorskí beci Eric MelandChris Saracino. Medzi defenzívne stálice sa bude radiť určite aj Lukáš Bambúch. Fanúšikovia sa v útoku môžu tešiť na Patrika Whitea, Michala Hudeca či kvalitného strelca Radomíra Heizera. Priaznivcov Banskej Bystrice rozhodne potešil aj návrat Lukáša Handlovského z Česka.
 

Foto: © TASR