Main Content

Hokej: Daňo s Hartmannom budú v Dukle pomocníkmi vo funkcii gen. manažéra

piatok, 6. september 2013 10:05 | Autor: TASR

Trenčín 6. septembra (TASR) - Hokejovej Dukle Trenčín vypomôžu v administratívnych funkciách v úvode sezóny Jozef Daňo s Eduardom Hartmannom, ktorí budú na určité obdobie pracovať s povinnosťami generálneho manažéra klubu.

Hartmann pôsobil už v minulosti ako generálny manažér Dukly Trenčín, neskôr zastával rovnaký post v Piešťanoch. Naposledy pôsobil ako tréner Prievidze aj ako asistent pri tureckej hokejovej reprezentácii. Pod hrad Matúša Čáka sa vracia do funkcie administratívneho pracovníka. "Nie som generálny manažér a ani ním nebudem. Mám v Dukle na starosti papiere. Nebol som prítomný ani na jednom zápase, nepoznám ešte ani presnú skladbu mužstva. V Trenčíne ako generálny manažér pôsobiť nebudem," objasnil situáciu pre TASR Eduard Hartmann.

Daňo pôsobil minulú sezónu ako asistent hlavného trénera Róberta Kalábera a v klube bude od úvodu sezóny vypomáhať Dukle s vecami, ktoré má v popise práce zakotvené generálny manažér. V budúcnosti sa však ním nestane ani on. "Oslovili ma v klube, aby som zastával nejakú funkciu v jeho riadení. Dal som sa prehovoriť, ale povedal som, že post generálneho manažéra zahŕňa množstvo práce a ja som chcel mať viac voľna. Dohodli sme sa preto, že úvodný mesiac či dva v sezóne pomôžem Dukle spoločne s Edom Hartmannom rozbehnúť veci. Generálnym manažérom však oficiálne nebudem ani ja, ani Edo a ani obaja spoločne. Budeme robiť len veci okolo administratívy ako uzatvárať zmluvy, transfery či kontrolovať registračné preukazy," uviedol Jozef Daňo.

Hokejová Dukla Trenčín prežila krušné leto, počas ktorého musela bojovať o získanie extraligovej licencie na novú sezónu. Vedeniu klubu sa to napokon podarilo a najvyššia súťaž sa začne aj s trojnásobným majstrom Slovenska. Otázna však naďalej zostáva skladba tímu, ktorého vekový priemer je na hodnote 21,4 roka. Kvalitu celku trénera Róberta Kalábera by v úvode nového ročníka mohla zdvihnúť štvorica majstrov sveta z Göteborgu 2002 Ján Lašák, Rastislav Pavlikovský, Róbert Petrovický a Richard Lintner.

Dukla Trenčín štartuje v Tipsport extralige 2013/2014 už v utorok 10. septembra, keď sa predstaví na ľade reprezentácie do 20 rokov v Bratislave. V prvom kole privítajú žltočervení o päť dní neskôr doma Žilinu.