Main Content

MSF14-Futbal: Nemecká dominancia v LM pomôže krajine na MS, tvrdí Heynckes

streda, 4. september 2013 15:05 | Autor: TASR

Mníchov 4. septembra (TASR) - Nemecká dominancia v uplynulom ročníku futbalovej Ligy majstrov môže krajine výrazne pomôcť v snahe získať titul na budúcoročných MS v Brazílii. Myslí si to bývalý úspešný kouč Bayernu Mníchov Jupp Heynckes.

Bayern a Borussia Dormund sa naposledy v najprestížnejšej klubovej súťaži dostali až do finále a zo získaných skúseností z náročnej sezóny budú podľa Heynckesa nemeckí reprezentanti ťažiť. "S ohľadom na blížiace sa MS to bude veľká výhoda," povedal uznávaný odborník v rozhovore pre webstránku Nemeckého futbalového zväzu.

Heynckes priviedol v minulom ročníku Bayern k cennému "treble" - okrem LM jeho zverenci triumfovali i v domácej lige a pohári. Bavorský klub i Dortmund sú najvýraznejšími dodávateľmi hráčov do nemeckej reprezentácie, ktorá túži prvýkrát od roku 1990 opäť triumfovať na svetovom šampionáte. "Máme kvalitu na to, aby sme to dokázali. Disponujeme veľkým rezervoárom hráčov z absolútnej špičky. Nemecký tím má obrovský potenciál," tvrdí Heynckes.