Main Content

Florentina Pereza názor fanúšikov nezaujíma!

pondelok, 2. september 2013 23:43 | Autor: Jakub Mihálik

Florentina Pereza názor fanúšikov nezaujíma!
Florentina Pereza názor fanúšikov nezaujíma! | zdroj: © TASR

Šéfom klubu z hlavného mesta Španielska, Realu Madrid, je Florentino Perez, to je fakt. Prezident Los Blancos však zo svojej pozície musí počúvať svojich fanúšikov, čo sa v tomto prestupovom období neudialo. Dôkazom je posledný prestupový deň a predaj Mesuta Ozila.

Komentár Jakuba Mihálika

Hoci Real Madrid začal prestupové obdobie ako z veľkej knihy, keď si svojich fanúšikov získal nákupom mladých španielskych hviezd ako Dani Carvajal, Isco, či Asier Illaramendi, k čomu pridali Madridčania povýšenie Jesého a Moratu medzi stabilných členov prvého tímu, záver prestupového obdobia predsa len zanechal menšiu škvrnu na tohtoročnej prestupovej bilancii Los Blancos.

Dlhotrvajúca prestupová sága okolo Garetha Balea je síce na konci, no ešte stále rozdeľuje madridský tábor na dve polovice. Tá prvá jednoznačne víta príchod najlepšieho hráča Premier League z minulej sezóny, tá druhá však ohŕňa nad Walešanom nos. „Balea nepotrebujeme! Nie za 100 miliónov eur!“ To boli hlavné argumenty fanúšikov Realu ešte v čase, keď sa o Baleovom príchode len špekulovalo. Bodajby nie, keď záloha Realu vyzerala pre súperov hrozilo aj bez stomiliónovej akvizície.

Perez však až príliš Balea chcel na to, aby počúval onú nespokojnú časť fanúšikov. Dá sa to pochopiť, veď nákupom Balea sa klub posilní. Druhý, no ešte horší „prešľap“ však Perez spravil hneď následne. Opäť sa rozhodol ignorovať volanie fanúšikov. Tí pri predstavení Garetha Balea dali jasne najavo, čo si myslia o špekuláciách o predaji miláčika tribún, Mesuta Ozila. „Ozil no se vende!“ „Ozil sa nepredá!“
 


Florentino však už v tej dobe vedel, čo sa chystá a dal jasne najavo, že podobné názory fanúšikov neprijíma. Mesut Ozil sa za vyše 45 miliónov eur sťahuje na sever Londýna. Fanúšikovia Realu tak ostávajú s horkosladkou príchuťou v ústach. Síce získali hviezdu prvej veľkosti, Garetha Balea, no stratili minimálne rovnako obľúbeného hráča a to za polovičnú cenu. Navyše im dal ich prezident jasne najavo, kto o klube rozhoduje, hoci je ten vlastnený práve ľuďmi.

 

Odporúčané články