Main Content

Hádzaná: Prešovčania nerozvážnou hrou pokazili záver duelu proti Minsku

pondelok, 2. september 2013 11:05 | Autor: TASR

Prešov 2. septembra (TASR) - Po skončení finálového zápasu turnaja 2. skupiny predkola Ligy majstrov medzi hádzanármi Tatrana Prešov a Dinama Minsk zavládol na lavičke zeleno-bielych obrovský smútok. Hráči slovenského šampióna po zbabranom závere, počas ktorého vyrobili viacero chýb, tak prišli o možnosť zahrať si v skupinovej fáze najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

"Zatiaľ je to najväčšie sklamanie v tejto sezóne," uviedol tesne po zápase pivot Andrej Petro a pokračoval: "Hlavnými príčinami neúspechu boli zbrklosť v útoku a nedôslednosť v obrane. Keď vyhrávame o dva, tri góly, vybojujeme ťažkú loptu v obrane a prídeme do útoku, kde to v priebehu pár sekúnd vystrelíme bez toho, aby sme počkali a pripravili si danú akciu... Skrátka prišli sme do útoku a zahadzovali sme lopty či už do obrany alebo nás vychytal brankár."

Za stavu 19:19 nepremenil v 44. minúte sedemmetrový hod Hrstka, vzápätí Tatran dva razy odovzdal súperovi loptu (19:21) a ten výrazne ožil. "Tých momentov tam bolo viac a netreba to hádzať iba na sedmičku. Bolo viac úsekov, kde sme mohli odskočiť na viac ako dva až tri góly. Celkovo to bol ťažký zápas a v nich sa ukazuje morálka mužstva a my sme na tom trošku pohoreli. Mrzí nás to, sezóna sa však ešte len začala a bude pokračovať," konštatoval Petro.

V sypaní popola na hlavu pokračoval i pravý krídelník a slovenský reprezentant Tomáš Urban, ktorý bol najlepším strelcom spomedzi zeleno-bielych a loptu poslal do súperovej siete dovedna sedemkrát, z toho premenil dve sedmičky. "Približne desať minút pred koncom zápasu sme absolútne nezvládli. Vôbec, ani po taktickej a ani po technickej stránke, pretože sme robili hlúpe chyby a súper to jednoducho využil. Pri takomto súperovi si nemôžeme dovoliť takéto jednoduché chyby, odovzdať im lopty, pretože sme hneď potrestaní a ukázalo sa to i v zápase. Za minútku, dve sme chceli otočiť zápas, no musíme hrať pomaličky takticky," zamyslel sa T. Urban.

Tatran sa podobne ako v minulom ročníku okrem domácej súťaže predstaví i v SEHA League a Pohári EHF. "Chceli by sme ísť vyššie alebo minimálne by sme chceli napodobniť minulý rok, pretože tam bol aký-taký úspech. Prešov má na viac i na Ligu majstrov, škoda, že sme si to takto sami pokazili," dodal T. Urban, ktorého mrzelo i to, že do metropoly Šariša neprídu lukratívni súperi ako španielska FC Barcelona, či francúzsky PSG Handball. "Myslím si, že na dvoch troch súperov by bola i plná hala. Pokúsime sa však v Pohári EHF pritiahnuť čo najlepších súperov, teda postúpiť čo najďalej a prilákať divákov dobrou hádzanou."