Main Content

Futbal-LM: Do Plzne príde obhajca trofeje Bayern, CSKA Moskva a ManCity

štvrtok, 29. august 2013 19:05 | Autor: TASR

Monaco 29. augusta (TASR) - Vo štvrtok v Monacu vyžrebovali zloženie skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/3014, v ktorej má slovenský futbal šesťnásobné hráčske zastúpenie. Zápasy ôsmich štvorčlenných základných skupín sa uskutočnia od 17. septembra do 11. decembra 2013, finále je na programe 24. mája 2014 v Lisabone.

Futbalistov tímu Viktorie Plzeň, v ktorého kádri figurujú aj štyria Slováci - Marek Bakoš, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Matúš Kozáčik, žreb príliš nešetril. Český majster sa totiž stretne v základnej D-skupine spoločne s obhajcom trofeje Bayernom Mníchov, CSKA Moskva a Manchestrom City.

Taliansky vicemajster SSC Neapol aj so slovenským lídrom Marekom Hamšíkom sa predstaví v D-skupine spoločne s Arsenalom Londýn, Olympique Marseille a Borussiou Dortmund.

Slovenský defenzívny univerzál Tomáš Hubočan a jeho Zenit Petrohrad narazia v základnej G-skupine na FC Porto, Atletico Madrid a Austriu Viedeň.

Pri žrebovaní 32 tímov akceptovali fakt, že Anglicko, Nemecko a Španielsko, ktoré majú po štyroch zástupcov, budú vždy mať dva kluby v hre v utorok a dva v stredu. Na žrebe sa aktívne zúčastnili bývalé futbalové hviezdy ako Billy McNeill, Luis Figo, Johan Cruyff, Michael Owen a Paulo Sousa.

Víťazi a druhé tímy v základných skupinách postupujú do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014, mužstvá z tretích miest sa kvalifikujú do šestnásťfinále Európskej ligy 2013/2014.

Vyžrebovanie skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014:

A-SKUPINA: Manchester United, Šachťor Doneck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad San Sebastian

B-SKUPINA: Real Madrid, Juventus Turín, Galatasaray Istanbul, FC Kodaň

C-SKUPINA: Benfica Lisabon, Paríž St. Germain, Olympiacos Pireus, Anderlecht Brusel

D-SKUPINA: Bayern Mníchov, CSKA Moskva, Manchester City, Viktoria Plzeň

E-SKUPINA: FC Chelsea, Schalke 04, FC Bazilej, Steaua Bukurešť

F-SKUPINA: Arsenal Londýn, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, SSC Neapol

G-SKUPINA: FC Porto, Atletico Madrid, Zenit Petrohrad, Austria Viedeň

H-SKUPINA: FC Barcelona, AC Miláno, Ajax Amsterdam, Celtic Glasgow

pb ms