Main Content

Basketbal: Bratislavský Inter sa posilnil o českého pivota Starostu

sobota, 17. august 2013 14:05 | Autor: TASR

Bratislava 17. augusta (TASR) - Basketbalisti úradujúceho slovenského majstra Interu Bratislava sa posilnili o skúseného českého pivota Ondřeja Starostu, ktorého v uplynulej sezóne vyhlásili v drese tímu Planasa Navarra za najužitočnejšieho hráča druhej najvyššej španielskej súťaže. Informovala o tom oficiálna stránka žlto-čiernych.

Tridsaťštyriročný rodák z Prahy meria 215 cm a Inter si od neho sľubuje posilnenie podkošového priestoru. "Hľadali sme hráča na pozíciu centra, ktorý sa skutočne bude pohybovať na tejto pozícii, čiže ľudovo povedané klasickú päťku. Naskytla sa možnosť spolupracovať s Ondřejom Starostom, ktorý by mal do tímu priniesť nielen potrebnú kvalitu a centimetre, ale aj množstvo skúseností zo svojej bohatej kariéry," uviedol generálny manažér klubu Michal Ondruš.

Počas svojej kariéry obliekal Starosta dres juniorky Realu Madrid, francúzskych klubov Le Mans, Saint Quentin Saos, Espé Châlons-en-Champagne a Štrasburgu, neskôr pôsobil v Španielsku v Zaragoze, Lleide, Melille, Ourense a naposledy v Navarre, kde mal priemer 15,5 bodu a 9,8 doskoku na zápas. V roku 2006 podpísal tzv. negarantovaný kontrakt s tímom NBA Cleveland Cavaliers, kde bol predsezónnym spoluhráčom LeBrona Jamesa, ale na profiligovú súpisku sa nedostal. Za českú reprezentáciu hral na ME v roku 2007.